Esnafın huzurunu korumak için pazar günleri iki araba ile denetime çıkıyoruz. Suriyelilerle sorunumuz büyük. Ya tam kayıt altına alsınlar ya da kapatıp bize yönlendirsinler. Bizde, ustaların yanına işe koyalım” dedi.

Gaziantep Erkek Berberler Odası Başkanlığı yapan Haci Darıcı, yeniden başkan seçilerek üyelerinin güveninin tazeledi Gaziantep Erkekler Berberler Odası Genel Kurul Toplantısı Hollywood Düğün Salonu’nda yapıldı. Mevcut başkan Haci Darıcı tek liste ile seçime giderek yeniden başkan seçildi.

RAPORLAR KABUL EDİLDİ

Divan başkanlığını, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

DARICI: “SURİYELİ KAYITSIZ ESNAFLA, MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ”

Oylamanın ardından konuşan Darıcı, 8 yıldan beri yaptığı hizmetin, kendisinin teminatı olduğunu belirtti. Suriyeli berber esnafla, mücadele verdiklerinide aktaran Darıcı, esnafın sorunlarına değinerek şunları kaydetti: “Ben yarın şunu yapacağım sözünü vermiyorum. Ben şimdiye kadar ne yaptıysam bundan sonrada onun devamını getireceğim. Bu seçim esnafımızın seçimiydi, onlara hayırlı uğurlu olsun. Ben esnafımdan memnunum. Suriyeliler ve evraksızlarla gerekli mücadelemizi verdik. Esnaf ise bunun farkında. Bugün bizde esnafımıza sahip çıkıyoruz. Seçimimizi yaptık. Allah hayırlı uğurlu etsin. Suriyeliler konusunda sorunlarımız büyük. Çünkü belediyelerimiz bizimle birlikte çalışmıyor. Bizimle çalışan tek kurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği. Suriyelilerin kapı adresine kadar belediyelere verdiysek bize bir hafta sonra ‘tamam verdiniz adrese denetim yapıldı’ diye cevap geliyor. Versinler zabıtaya biz, birebir iş yapalım.”

170 TANE SURİYELİ BERBER, BENİM ESNAFIMIN HAKKINI YİYOR

Suriyede yaklaşık 170 tane Suriyeli esnafın olduğunu işaret eden Darıcı, “enafımın hakkını yiyorlar” dedi. Darıcı, “Esnafın huzurunu korumak için pazar günleri iki araba ile denetime çıkıyoruz. Suriyelilerle sorunumuz büyük ya tam kayıt altına alsınlar ya da kapatıp bize yönlendirsinler bizde, ustaların yanına işe koyalım. Suriyeli esnaf, ‘vergi veriyoruz’ diyor. Şu anda bende kayıtlı 7 tane Suriyeli esnaf var. Gaziantep’te 170 tane Suriyeli berber esnaf var. Bunlar benim esnafımın hakkını yiyor.. Ben doğru çalışmaya devam edeceğim. Şu anda oy kullanacak bin 310 tane üyemiz var. Aynı zamanda 150 tane pasif üyelerimiz var. Suriyelileride sayarsak Gaziantep’te taş çatlasa bin 700 tane berber var. Kin 2 bin, 4 bin diyorsa gelsin berberlerin numaralarını vereyim. Öyle oturdukları yerde berberler odasını yargılamak değil. Ben durmuyorum, durduğum yerde bırakırım” şeklinde konuştu.

Karşısına rakip çıkmayan Darıcı’nın yönetim listesinde şu isimler bulunuyor: Rıza Çelik, Cengiz Zoroğlu, Hikmet Nergiz, Servet Sarılar, Tahir Köysu, Nayıf Polat, Mehmet Çavuş, İlhami Polat