Araban Meslek Yüksek Okulu, Gaziantep’te açılan 5. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı’nda açtığı stantta Araban Ovası’nda yetişen ekmeklik buğdaydan yapılan bayatlamayan ekmeğin tanıtımını yaptı.

Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler, Gaziantep’te açılan 5. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı’nda tanıtımı yapılan, Araban Ovası’nda yetişen ekmeklik buğdaydan yapılan bayatlamayan ekmeğin beğenildiğini söyledi.

STANT AÇTIK

Söyler, “6-9 Şubat 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te açılan Tarım ve Gıda Fuarı’na Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksekokulu olarak 12 metrekare alanda stant açtık. Bu stantta Türkiye’nin en kaliteli buğdayından elde edilen undan yapılan ve uzun süre bayatlamayan rüşeymli ekmeğin tanıtımı yapıldı. Ayrıca doğal ortamlarda yetişen tarım dışı arazileri tarıma kazandıran benim uzmanlık alanım olan, şifası tartışılamayan Gazianteplilerin şifallah dediği ‘kebere’ bitkisinden elde edilen ürünün de tanıtımını yaptık” dedi. İHA