* Şu anda Gaziantep'te Suriye plakalı kayıtsız 5 bin tane araç var.

* Gaziantep trafiği, kilitleniyormuş, sorun varmış doğru değil

* Beş görevimden istifa ettim, altıncısı 30 Mart'ta bitiyor

* Adana, Mersin'e gidin trafiği görün. Şükür etmemiz lazım.

* Dubai'de pix saatte bir yerden bir yere gitmeniz 1 saatinizi alıyor.

* Siyasete Ak Parti'de başladım, Ak Parti'de devam edeceğim.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile başladığı belediyeciliği yine onunla birlikte bırakan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, görev yaptığı 10 yılın değelendirmesini Gazetemize yaptı. Göksen, 10 yıl önce köy olan Gaziantep'in kendi dönemlerinde şehir haline geldiğini belirtirken, Gaziantep'te trafik sorununun abartıldığının da altını çizdi ve "ben Asım başkanla başladım, onunla beraberde noktayı koyuyorum" dedi.

5 GÖREVİMDEN İSTİFA ETTİM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, meclis üyeliği hariç bütün görevlerinden istifa ettiğini söyledi. Altı görevi olduğunu, bunların beşinden istifa ettiğini söyleyen Ünsal Göksen, " O görevimde 30 Mart'ta sona eriyor. Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığından, Organize Besi Bölgesi Başkanlığından ve 3 tane de şirket yönetim kurulu başkanlığından istifa ettim. Emekliliğimi yaşayacağım. Şehre hizmet etmek çok büyük mutluluk. Bu herkese de kısmet olmaz" dedi.

SİYASETE DEVAM

Siyasetin hayatının bir parçası olduğunu belirten Ünsal Göksen, politikaya Ak partide başladığını ve bu partide de devam edeceğini söyledi. 'Geçmişte belediyecilik ve siyasetçiliğim yoktu' diyen Göksen, "Benim bir artı yönüm, esnaflıktan gelmem. Ondan öncede ticaret odasında iki dönem meclis üyeliği yapmam. Bunların hepsinin artıları vardır. Siyaset yapmak, şehre hizmet etmek bilhassa da yerelde kendi şehrinize hizmet etmek çok güzel bir şey. Yaptığınız herşeyden mutluluk, yapmadığınız şeylerden üzüntü duyuyorsunuz. İnsanları mutlu edemediğimiz şeyler var mıdır mutlaka vardır, ama şehir adına yapılması gereken ne varsa sonuna kadar elimizden geldiği kadar gayret gösterdik. Hiçbir zaman siyasetten kopmayacağız Ak Parti'de siyasetimize devam edeceğiz" diye konuştu.

BAŞKANLA BİRLİKTE SON NOKTAYI KOYDUK

'Bilhassa bizim belediyeciliğimizde şehrin adına herşeyi yaptık, şahıs adına hiçbir şey yapmadık' diyen Göksen, "Biz bu şekilde çalıştık. Takdir edecek vatandaşlarımızdır. Yaptığımız her şeyin sonuna kadar arkasındayız. Herşeyi dört dörtlük yaptık mı hayır, mutlaka eksiklerimiz vardır. İnsansınız yaparken çalışırken mutlaka hatalarınız olacak, eğer hatasız kul istiyorsanız, sadece makam koltuğunda oturarak hiçbir şey yapmayan insanlar sıfır hatalıdır. Biz birşeyler yapmışız ki hatamızda olmuştur. Ama bunlar isteyerek bilerek yapılan hatalar değildir. Onun için Asım başkanla başladık, onunla beraberde noktayı koyduk" dedi.

İKİ ESER BENİ MUTLU EDİYOR

Gaziantep için iyiki bunları da yapmışız dediğiniz neler var? diye sorduğumuz Göksen, "Asım Başkan'la beraber bu şehirdeki kültürün canlanması en büyük mutluluk aldığım konu. İkinci eserimizde, Asım Başkanla beraber Çıksorut'ta yapacağımız, 'Sokaktan Olimpiyata Futbol Köyü. Bunlar bizim en büyük eserimiz. Şu anda bitmek üzere. Yani çocukların her türlü spor yapacağı başta futbol olmak üzere olimpiyatta oynanan, atletizm, voleybol basketbol başta olmak üzere tüm oyunlar. Temelini 3 ay önce attık yapımı hızla devam ediyor. Ben inanıyorumki, bu okulun başta Gaziantep olmak üzere komşu şehirlerimize de çok büyük faydası olacak" diye konuştu.

KÖYDÜ, ŞEHİR OLDU

Kulüp başkanlığı yaptığı için her hafta, 15 günde bir değişik illerde, değişik takımların başkanlarıyla, yöneticileriyle biraraya gelme fırsatı bulduğunu anlatan Göksen, Gaziantep'in nereden nereye geldiğini dışarıdan gelenlerin çok daha iyi gördüğünü belirterek şunları söyledi:"Onlar bize hep şunu söylüyordu. Ben Gaziantep'e 5 sene önce geldiğimde, 10 sene önce geldiğimde köy olarak görüyordum. Ama şimdi Antep deplasmanı olunca, gerek Karadeniz, gerek İç Anadolu'dan tüm kulüp başkanları şunu söylüyor. Başkanım eşimde gelecek, bizi gezdirebilirmisin? Yani Gaziantep deplasmanı öbür takımlar için eşleriyle, çocuklarıyla gelip hem kültürü gezip, hem de yemek yiyebileceği bir şehir oldu. Yani köyden şehire dönüştü. Ancak geçmişte yapılanları da gözardı edip onları da suçlamamak lazım. Gaziantep yine ismi duyulan ama ismi boş olan, bir şehirdi. Biz bunun Asım Başkanla beraber içini doldurduk" diye konuştu.

MEYVELERİNİ 3-4 YIL SONRA ALACAĞIZ

10 yılda Gaziantep'te kültürün ayağa kalktığını, bunun da meyvelerinin önümüzde yıllarda görüleceğini söyleyen Göksen, "Ağacı diktiğinizde ilk sene meyve alamazsınız. Meyve vermesi 2-3 seneyi alır. Gaziantep'te 3-4 sene sonra bu kültürün tarihin önemini çok daha fazla artı olarak alacağımıza inanıyorum. Belediye esnafa kredi vermez, esnafın işini aşmak için yapacağı bir şey yok. Ama işte bu tür projelerle esnafın önünü açar. Gaziantep'teki tarih ve kültürel değerlerimizin yerli ve yabancı turistleri çekmesi yönüyle esnafımıza da çok büyük katkıları olacak. Tarihe ve kültüre yaptığımız yatırımın karşılığını, meyvelerini esnaf olarak, sanayici olarak önümüzdeki yıllarda göreceğimize inanıyorum" dedi.

TRAFİKTE BÜYÜK SIKINTI YOK

Sürekli yurtdışına giden bir insan olarak Gaziantep'te söylendiği gibi trafikte çok büyük sıkıntı olduğuna inanmadığını ifade eden Göksen şunları söyledi:"Gerçekten Gaziantep'in neresine giderseniz gidin, ister batıdan doğuya ister doğudan batıya en uzak noktadan pix saatlerde bile işyerinizden evinize en fazla 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Onun için Gaziantep trafiği, aman kilitleniyormuş, şu kadar sorun varmış hayır bunlar doğru değil. Biz zaten bunun projelerini yapmıştık. Gaziantep'te pix saatlerde şehrin sabah kısmında batıdan doğuya, yani evlerinden işyerlerine gelirken, sinyalizasyonda bir ayarlama yapılacak, akşamda pix saatte dönüşte bir sinyalizasyon ayarlaması yapıp birkaç tanede çok yoğun yerlerde yolu tek yöne, dönderdiğinizde Gaziantep'in en azından bir 10 sene 15 sene daha trafikte hiçbir sorunu olmaz."

GAZİANTEP'TE SURİYE PLAKALI KAYITSIZ 5 BİN ARAÇ VAR

Gaziantep'te nüfus artışının yanısıra Suriye'den gelenlerin de trafikte yoğunluğu artırdığını söyleyen Göksen, "Şu anda Gaziantep'te kayıtsız 5 bin tane araç var. Hiçkimse bunun hesabını yapmıyor ama buna rağmen Gaziantep öyle trafikte sürekli sıkıntı yaşayan bir şehir değil. Her hafta 300 tanede trafiğe araç giriyor. Bu kolay değil. Ama ben şunu iddia ediyorum. Adana, Mersin'e gidin Gaziantep trafiğini oradan görün. Başka bir yere gitmeye gerek yok. Bizim şükür etmemiz lazım. Yurtdışında Londra ve Moskova'ya gittiğinizde trafikte ne kadar beklediğinizi o zaman anlıyorsunuz. Gaziantep'te insanlar pix saatte bir ışıkta 3 dakika bekleyince "Aaa, bu kadar beklenir mi?'diyorlar. Üstelik en fazla 1 dakika veya 3 dakika bekliyorlar. Dubai'de bile pix saatte bir yerden bir yere gitmeniz 1 saatinizi alıyor. İnsanlar yurtdışına gitmeden yorum bakıyor. Gaziantep'in trafiği bana göre içler acısı değil" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR