Şahinbey İlçesi’nin yeni mahallelerinden olan Burç Mahallesi’nde başlayan programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. Çiftçilere daha önce 2 bin ton Ceyhan 99 buğday tohumu, 2 bin ton gübre ve 3 bin 500 ton hayvan yemi dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 500 bin adet zeytin fidanı desteğinde bulunarak üretimi teşvik etmeye devam ediyor.
Şehitleri Unutmadı
Başkan Tahmazoğlu, konuşmasına Afrinde şehit düşen Mehmetçiklerimize baş sağlığı diledikten sonra üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi, “Öncelikle Afrin de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim Zeytin Dalı Operasyonunu da en kısa sürede muvaffakiyetle tamamlamayı nasip etsin” dedi.

Çiftçilere Verilen Dördüncü Destek
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilere yapılan dördüncü destek olduğunu belirterek, “Zeytin fidanı dağıtımıyla birlikte çiftçilerimize dördüncü desteğimizi vermiş oluyoruz. Bu destekleri de çiftçilerimizle istişare ederek ihtiyaçları doğrultusunda yapıyoruz. Desteğimiz sertifikalı buğday tohumu ile başladı ve daha sonra çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda gübre ve hayvan yetiştiricilerimize yem desteğinde bulunduk. Şimdi ise 500.000 adet zeytin fidanı dağıtımına başladık. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hem yiyin, hem için, hem de sürünün dediği tek ürün ve ayrıca yaz kış yeşil kalan bir ağaç. Dolayısıyla yeşilliği ve ürünüyle her bakımdan mübarek bir iş ve bu işe girdiğimiz için çok mutluyuz. Bu projelerle sınırlı kalmayacağız ve başka projelerle çiftçilerimize desteğimizi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mübarek Bir Ürün
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, zeytin fidanı dağıtımı ile çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız çok mübarek bir ürünün dağıtımına vesile oluyor. İnşallah toprağımızda verimli olur. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerimize dördüncü desteğini veriyor. Bu anlamda çiftçilerimizden de çok güzel dönüşler aldık. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun” ifadelerini kulandı.
Çiftçilerimizin Fikirlerini Aldık
Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, verilen desteklerden çiftçinin memnun olduğunu ifade ederek, “Başkanımıza çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize yaptığımız bu dördüncü proje ve her projede de çiftçilerimizden her zaman olumlu dönüşler aldık. Zeytin fidanı dağıtımı öncesinde 81 köy ve muhtarımızdan öncelikle müracaatları topladık ve 400.000 civarında bir müracaat geldi. Çiftçilerimizin talebi doğrultusunda Gemlik fidanına karar verdik ve getirdik. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak 2005 yılından bu yana bölgemizde sertifikalı fidan desteği veriyoruz” dedi.
Örnek Projeler Yapılıyor
Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na örnek projelerinden dolayı teşekkür ederek, “Şahinbey Belediyemizin örnek projelerinden olan 500.000 adet zeytin fidanı dağıtımı için bir araya geldik. Bu desteklerde çiftçilerimize de önemli görevler düşmektedir. Bu zeytin fidanlarını tarlalarına dikerek çok güzel zeytin ağaçları yetiştirme sözünü veriyoruz. Örnek projeleriyle çiftçinin ve halkın yanında olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.