Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde öğrencilere seslendi. Yabancı dilin önemine değinen Başbakan Yıldırım, "Yabancı dil işini bitirin, sonra zor oluyor. Türkiye'nin önde gelen üniversitesinden mezun olduk, dışarı çıktık lisan yok. Ortaokulda Fransızca, lisede Fransızca üniversidede fransızca okumuşum. Ama dönüp baktığımızda bir şey yok. Çünkü yöntem öğretmeye yönelik değil, geliştirmeye yönelik değil, şimdi çok geniş imkanlar var" dedi.

Ak Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları 5.Olağan Kongresi için şehrimize gelen Başbakan Binali Yıldırım Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ndeki Doktora Tevcih törenine katıldı. Başbakana burada HKÜ senatosu tarafindan fahri doktora unvanı verildi. Başbakan Binali Yıldırım törende öğrencilere de hitap etti. Konuşmasında yabancı dilin önemine değinen Başbakan, "Yabancı dil işini bitirin sonra zor oluyor. Türkiye'nin önde gelen üniversitesinden mezun olduk, dışarı çıktık lisan yok. Ortaokulda Fransızca, lisede Fransızca üniversidede fransızca okumuşum. Ama dönüp baktığımızda bir şey yok. Çünkü yöntem öğretmeye yönelik değil, geliştirmeye yönelik değil, şimdi çok geniş imkanlar var. Dili bildiğiniz zaman küresel düşünme, küresel iş yapma ve bütün alanlarda önünüz açılıyor" dedi.

'Geleceğe yönelik planlarınızı yapın' diyen Başbakan Yıldırım, "Artık rekabet biraz daha kızıştı. 1 milyon 200 bin öğrenci okuyordu şimdi 7 milyonun üzerinde öğrenci okuyor. Bir abiniz olarak yaşadığımız zorlukları sizlerle paylaşmak istedim. Bizlere fazlaca yol gösterende yoktu. Türkiye'nin bu kadar imkanı da yoktu. Asistan olarak ancak 9 ay dayanabildim. Niye ayrıldım, yurtdışına doktoraya eleman gönderilecek, kim gidecek adaylar belli, bir kural koydular doğum tarihi 1955'ten daha büyük olanlar müracaat edecek dediler. Ben müracaat edemedim. Bu nasıl ölçü dedim. Genç olmak suç mu? O yüzden ayrıldım. Kader bizi buralara sürükledi."

Üniversitelerin içinde yeraldıkları şehirleri geliştirmek gibi bir görevlerinin de olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Ne güzel Organize Sanayide Teknopark kurmuşsunuz. Üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için güzel bir proje" dedi.