Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ticaret Odası paylarını yeniden almak için harekete geçtiklerini, meclisten karar çıkarttıklarını, büyükşehirin de onaylamasıyla birlikte besi bölgesinin büyümesi ve gelişmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Eyüp Bartık, "Orayı geliştirip büyüteceğiz, sahip çıkacağız" dedi.

HAYVANCILIK DA GELİŞMELİ

10 yıl önce kurulmasına rağmen, henüz altyapının tamamlanmadığı, sosyal tesislerin yapılmadığı Gaziantep Organize Besi Sanayi Bölgesi'nin hayvancılık sektörünün gelişmesi açısından çok önemli olduğunu, ancak bugüne kadar gerekli önemi bulmadığını belirten Eyüp Bartık, "Hayvancılık sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız. Ticarti bir kuruluş değiliz. Biz Gaziantep'te sektörleri geliştirmek zorundayız. Besi organize bölgesinin gelişmesi, büyümesi lazım. Sadece sanayi üretimi değil, bu şehirde hayvancılığın da gelişmesi lazım" diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Organize Besi Sanayi Bölgesi'nin tam randımanlı çalışabilmesi için, gerekli yatırımları ve planlamaları yapacaklarını dile getiren Bartık, "Geliştirilmemiş bir organize sanayi var. Şehirde birçok insan bilmiyor, gücümüzü ortaya koyacağız, çalışma odaklı geliyoruz. Tabi biz üzerimize düşeni yaparken, herkes de üzerine düşüne yapmalı" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR