GTO Başkanı Bartık iş hayatında edindiği tecrübelerini Gaziantep ve Zirve Üniversitesi öğrencileri ile paylaştı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık iş hayatında edindiği tecrübelerini kendisini ziyaret eden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri ve Zirve Üniversitesi Genç İşadamları Kulübü (GİK) öğrencileri ile paylaştı. GAÜN Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Seçil Arslan, Özlem Dallı, Mahsun Uzunca ve Tuğçe Göktaş ile bir araya gelen Bartık, lojistik sektörünün dünyadaki gelişimi hakkında bilgi verdi.
Türkiye’nin lojistikte bir aktarma merkezi olduğunu söyleyen Bartık, “Türkiye lokasyon olarak Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi ve köprü oluşturmaktadır. Ülkemiz adeta küresel pazarın lojistik üssüdür. Aynı şekilde Gaziantep de lojistik olarak oldukça stratejik bir konumda yer alıyor. Bu konumdan marjinal fayda sağlayabilmek için birçok sektörle iç içe olan lojistiğin taşımacılıktan çok daha geniş bir bakış açısına sahip olduğunu unutmamamız ve sektöre kurumsallaşma kültürünü yerleştirmemiz gerekir” dedi.
Zirve Üniversitesi GİK Başkanı Ömer Faruk Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri ile tecrübelerini paylaşan Bartık, “İş dünyası sorunsuz değil, kendinizi buna hazırlayın” uyarısında bulunarak, “Kendinize güvenin, cesur olun ve dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip edin. İş dünyasına girdiğinizde bir çok sorunla baş etmek zorundasınız, buna hazırlıklı olun” şeklinde konuştu. İki yıldır Zirve Üniversitesinin en aktif kulübü seçildiklerini belirterek kulüp faaliyetleri hakkında GTO Başkanı Bartık’ı bilgilendiren öğrenciler ayrıca Nisan ayında gerçekleştirecekleri kariyer günlerinde de Bartık ile bir arada olmak istediklerini dile getirdiler.