Soğuk havalarda yağlandığı için daha çok tercih edilen balığın hem fiyatı, hem de satışı arttı. 1 ay öncesine kadar 5 liradan satılan hamsinin fiyatı 7,5 ile 14 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Hamdi Kutlar Caddesinde balık satan Cuma Kılıç, balık fiyatlarının yüzde 50 oranında arttığını söyleri. Kılıç, "Balığın tam yeme zamanı geldi" dedi.

GÜNLÜK BALIK GELİYOR

Kılıç, “Balığın yağlanma zamanı geldi. Gaziantep’ta yanlış bilinen bir gerçek var. Kentimize günlük balık geliyor ama halkımız haftada iki defa geldiğini sanıyor. Bu durumu iyi bilmeleri lazım. Gaziantep büyük bir şehir ve dolayısıyla günlük balık geliyor. Bugünlerde balık fiyatları arttı. Şu anda fiyatları yüzde 50 oranında zamlandı. Ama yine de balığa talep oldukça iyi. Zaten kırmızı et fiyatlarının yükselmesi balığa olan rağbeti arttırdı” diye konuştu.

BOL BOL BALIK YİYELİM

Gaziantep halkını sadece kış aylarında balık tüketme kültürü olduğunu söyleyen Kılıç “Türkiye’de bazı bölgelerde halk 12 ay balık tüketiyor. Gaziantep’te ise durum tam tersi. Halkımız balık yemek için kışın gelmesini bekliyor. İnsanlar korkmadan haftada iki defa balık yemeleri lazım. Gaziantep halkı tavuk eti yada et kızartmamalı balığında çok güzel ızgarası olur” şeklinde konuştu.

İŞTE BALIK FİYATLARI

Gaziantep’te şuanda en çok hamsiye talep olduğunu belirten Kılıç, Hamsinin kilosunun 7,5 ile 14 lira arasında, Palamut 10, İstavrit 8 TL’ye satıldığının söyledi.

Bora TOKTAŞ