Ticaret Bakanlığı, Basın Danışmanı Bekir Kaplan yaptığı açıklamada, “Sözleşmede işletmeye yalnızca kahve çeşitleri ve kurabiye çeşitleri satışına izin verilmiş. Sözleşme gereği işletme su, çay, kruvasan, sandviç ve benzeri ürünler satamaz. Engellenme nedeni uygun fiyatlı ürün satması değil” dedi.

Öztürkmen isyan etti
Öztürkmen isyan etti
İçeriği Görüntüle

GERÇEK FARKLI

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, Gaziantep Havalimanı’nda gündeme gelen gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi:”Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, Gaziantep Havalimanı’ndaki bir işletmenin “uygun fiyatlı ürün sattığı için engellendiği” yönündeki iddialara ilişkin olarak; söz konusu ticari alanın işletilmesi, kiralanması ve kira sözleşmesine ilişkin hususlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün görev ve yetki alanında bulunduğundan, konu ile ilgili bize ulaşan bilgileri paylaşmak isteriz.

ENGELLENME NEDENİ UYGUN FİYATA ÜRÜN SATMASI DEĞİL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre, haberlere konu olan ticari mahal, havalimanında ihale yoluyla kiraya verilmiş olup, ilgili kira sözleşmesinin ‘Özel Hükümler’ başlıklı maddesi kapsamında söz konusu mahalde yalnızca kahve çeşitleri ve kurabiye çeşitlerinin satışına izin verilmektedir. Bu nedenle işletmenin su, çay, kruvasan, sandviç ve benzeri ürünleri satışa sunması sözleşme hükümleri çerçevesinde mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla haberlere konu olan uygulama, ürünlerin fiyatına veya uygun fiyatlı satış yapılmasına yönelik bir müdahaleden değil; kiracının faaliyet alanı ile satabileceği ürün gruplarının kira sözleşmesi kapsamında önceden belirlenmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu çerçevede, işletmenin uygun fiyatlı ürün sattığı için engellendiği yönündeki değerlendirmelerin mevcut sözleşme hükümleriyle örtüşmediği anlaşılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Meral KINACILAR ERBEKTE