Gaziantep'te bilim ve teknoloji merkezi kuracaklarını da belirten Özlü, markalaşma çalışmalarına destek vereceklerini de belirtti.SANAYİ MASTER PLANIBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te sanayinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, Dülük'te dünyanın ilk atölyelerine rastlandığını söyledi. Şahin, "Bizim sanayimiz dün bugün değil. Kalkınma yerelde başlar. Sanayi bizim gözbebeğimiz. Sanayiyi merkeze alıyoruz. Gaziantep'in sanayi master planını çıkarıyoruz" dedi.GAZİANTEP'E ÖZEL MODELBakan Özlü ise, Gaziantep'in sanayisinin yanısıra 400 bine yakın Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, "Gerek sanayi kapasitesi, gerek Suriyeli potansiyeli gözönünde bulundurulduğunda, burada sanayinin gelişmesi, sıçrama yapması için Gaziantep için özel bir model üzerinde duruyoruz" dedi.BÖLGENİN BİLİM MERKEZİ OLACAKGaziantep'te bilim ve teknoloji merkezi kuracaklarını da belirten Özlü, "TÜBİTAK içini donatacak, Büyükşehir Belediyesi işletecek Bölgenin bilim merkezi olacak" dedi.ÜNİVERSİTE'DE KURULACAKFatma Şahin'de, Bilim Merkezi için üniversitede 30 dönüm yeri senato kararıyla çıkardıklarını belirterek, "Altyapı çalışacağız" dedi.MARKALAŞMAYA DESTEKBakan Özlü, Gaziantep'te markalaşma faaliyetlerini destekleyeceklerini dile getirdi.
Bir soru üzerine Bakan Özlü, Filistin'e Suriyelilerin istihdam edilmesi için bir organize sanayi bölgesi kuracaklarını söyledi.Meral KINACILAR