Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, noter huzurunda yapılan çekilişle 5 bin asil ve 5 bin yedek olmak üzere toplam 10 bin hak sahibi belirlendi.

Kura törenine Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker, AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİ Konut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haz, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Çeyrek Asır Az Değil"

Bahçelievler Projesi Kura Çekim Töreni'nde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'de yeni belediyecilik anlayışının hakim olduğunu belirterek, Gaziantep Modeli'nin örnek olmaya devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 24 yıl önce "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çıktıklarını ifade eden Şahin, "Çeyrek asır az değil. Çok fazla olay yaşadık." dedi.

"Vatandaşımız Mutluysa Biz de Mutluyuz"

6 Şubat depremlerinin ardından yatay mimariye ve dirençli şehir modeline yöneldiklerini dile getiren Şahin, projede emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanı oluşturmanın kolay olmadığını vurgulayan Şahin, "Halkın istediğini, taleplerini görmek ve dinlemek önemli. Halkımızı aklımızla, kalbimizle ve ruhumuzla dinliyoruz. Onlar mutluysa biz de mutlu ve huzurluyuz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 200 Bin Başvuru Yapıldı

Bahçelievler Projesi üzerinde yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını belirten Şahin, alan belirlendikten sonra doğru konut modelini oluşturduklarını söyledi. Orta gelir grubundaki ailelerin rahatlıkla ev sahibi olabileceği bir sistem kurduklarını ifade eden Şahin, arsa maliyetinin bulunmadığını, altyapı ve üstyapı giderlerinin belediye tarafından karşılandığını, vatandaşın ise yalnızca üstyapı ve peyzaj maliyetini üstleneceğini söyledi.

Projeye gösterilen ilginin kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Şahin, "Yaklaşık 200 bin talep var. Bu talep, şehrin yarısının bu projeyi istediği anlamına geliyor. Bana çıkmadı diye üzülmeyin. Bu yalnızca ilk etap. Bizim arkamızda koca etap var. İkinci ve üçüncü etabı nerede yapacağımız konusunda çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

"Ankara'da Temaslara Başlayacağız"

Kura çekiminin noter huzurunda gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, sürecin tamamen şeffaf yürütüldüğünü söyledi. "Biz AK Parti Belediyesiyiz. Bizde kayırmaca olmaz. 200 bin kişinin başvurusu doğrultusunda ilk 5 bin ve yedek 5 bin belli olacak. Buna tüm samimiyetimle inanmanızı istiyoruz. Birilerinin farklı iddialarına itibar etmeyiniz. Tamamen canlı olarak, kime çıkacaksa hep birlikte göreceğiz." diyen Şahin, pazartesi günü Bahçelievler Projesi'nin ikinci ve üçüncü etaplarının nerelerde yapılacağına ilişkin planlamalara başlayacaklarını, bu kapsamda Ankara'da temaslarda bulunacaklarını söyledi.

"Kurasız Model Üzerinde Çalışıyoruz"

Kura çekim töreninde konuşan GAZİ Konut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haz ise Bahçelievler Projesi'nin yaklaşık bir yıl önce Başkan Fatma Şahin'in talimatıyla başlatıldığını ve bugün önemli bir aşamaya ulaştığını söyledi. Projeyi planlarken yalnızca konut üretmeyi değil, aile ve komşuluk ilişkilerinin yaşatılacağı bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Haz, vatandaşların hafta sonlarını rahatça geçirebilecekleri sosyal yaşam alanlarını da projeye dahil ettiklerini ifade etti.

Yaklaşık 198 bin başvuru aldıklarını dile getiren Haz, "5 bin konut için kura çekiyoruz ancak bu projenin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Gazi Konut olarak bundan sonraki etaplarda vatandaşlarımıza çekilişsiz ve kurasız Bahçelievler sunmak için planlamalar yapıyoruz. Kurada adı çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Tüm vatandaşlarımızın Bahçelievler sahibi olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Tapular 5 Yıl Sonunda Teslim Edilecek

Kamuoyunda sıkça gündeme gelen tapu sürecine de açıklık getiren Haz, kura çekiminin tamamen noter huzurunda yapıldığını belirterek, torpil ya da adam kayırmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Tapuların 5 yıl sonra teslim edilecek olmasının yanlış yorumlandığını ifade eden Haz, "İstersek tapuları hemen verebiliriz. Ancak burada mahalle kültürünün yaşatıldığı bir proje oluşturmak istedik. Beş yılın sonunda kriterlerimize uyan hak sahiplerine tapularını teslim edeceğiz. Komşuluk ilişkilerine uymayan, komşusunu rahatsız eden kişilerle ise yolumuzu ayıracağız." ifadelerini kullandı.

"Bahçelievler Mega Bir Proje"

ORC en beğenilen siyasetçileri açıkladı: Zirve değişmedi
ORC en beğenilen siyasetçileri açıkladı: Zirve değişmedi
İçeriği Görüntüle

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Bahçelievler Projesi'nin Gaziantep'in yeni yaşam alanlarından biri olacağını belirterek, kura sonucunda hak sahibi olan vatandaşları tebrik etti. Projenin güvenli şehir, kültür şehri ve ekonomi şehri kimliğine katkı sağlayacağını ifade eden Fedaioğlu, "Bahçelievler Projesi mega bir projedir. Başta Fatma Şahin olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

"Gaziantep Modeli Kendini Gösteriyor"

Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker ise bugün bazı vatandaşların sevinç, bazılarının ise burukluk yaşayacağını belirterek, Gaziantep'in kurumları ve hayırseverleriyle örnek bir şehir olduğunu söyledi. "Bir sonraki proje belki de kurasız olacak. Gaziantep Modeli dediğimiz anlayış bugün burada bir kez daha ete kemiğe bürünmüş durumda." ifadelerini kullanan Eker, şehirdeki kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

"Rant Oluşmasına İzin Vermeyelim"

AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan da Gaziantep'in sanayisi, ihracatı ve gastronomisiyle Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olduğunu belirterek, Bahçelievler Projesi'nin kentte büyük heyecan oluşturduğunu söyledi. İlk etapta 5 bin ailenin ev sahibi olacağını hatırlatan Çelikaslan, projenin ilerleyen süreçte daha da büyüyeceğini ifade etti. Başkan Fatma Şahin'e de çağrıda bulunan Çelikaslan, "Burada bir rant ortamına izin vermememiz gerekiyor. Kâr amacıyla alım satım yapılmasın, gerçekten orada yaşamak isteyen ailelerin istifadesine sunulsun." dedi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimine geçildi. Çekiliş sonucunda 5 bin asil ve 5 bin yedek hak sahibi belirlenirken, başvuru sahipleri sonuçlarını gbbkonut.com.tr adresindeki sorgulama ekranı üzerinden öğrenebiliyor.