
‘Babayiğitler’ kolları sıvadı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ‘Türkiye’de yerli otomobili üretmek isteyen babayiğitler var’ açıklamasının ardından gözler yerli otomotivdeki son gelişmelere çevrildi.
Bakanlık sanayicilerle görüşmelerini gerçekleştirirken, Bilim Sanayi ve Tekonoloji Komisyonu Üyesi Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’ten birden fazla firmanın otomobil üreticiliğine talip olduğunu kaydetti.
Gaziantepli sanayici iddialı
Yerli otomobil üretmek adına iddialı olan Gaziantepli sanayicilerin Ankara’nın yolunu tuttuğunu kaydeden Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Bilim, Sanaayi ve Teknoloji Bakanı’mız Faruk Özlü’nün yerli üreticilerle görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla yerli otomobile geçmek konusunda kararlıyız” dedi.
Gaziantep’ten kaç firma var?
Gaziantep’in sanayisine güvendiklerini kaydeden Erdoğan, kentte birden fazla firmanın yerli otomobil konusunda bakanlıkla görüşmeleri yürüttüğünü söyledi. Projenin 3 yıllık bir çalışmanın sonucu oluştuğunu da aktaran Erdoğan; “Gaziantep’ten birden fazla firma, yerli otomotiv konusunda söz sahibi olmak istiyor. Firma isimlerini açıklamamız doğru olmaz ama iddialıyız. Gaziantep yerli otomobil için kolları sıvadı” ifalerini kaydetti.
Tuba CANPOLAT
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.