Tek liste ile seçime gidilen kurulda 237 üyenin güven oyunu alan mevcut Başkan Mehmet Aytaç ve ekibi, yeni bir hizmet dönemi daha aldı. Sınırda yaşanan savaş bittikten sonra Gaziantep'te, emlak sektörünün hamle yapacağını belirten Aytaç, "Irak, Suriye gibi ülkelerin yeniden yapılandırılması konusunda Gaziantep öncü bir şehir olacaktır" dedi.

BIZ ILKLERI SEVERIZ

Kongrenin üyeler tarafından yoğun katılımla gerçekleştirildiğini söyleyen Aytaç, “Odamız genel kongresini gerçekleştirdi. Çok da yoğun katılımlı bir kongre sağladık. Gaziantep olara bizler hep ilkleri severiz. Meslek Odaları arasında kongresini kendi hizmeti olara yapan ilk odayız. Bundan sonraki mesleki eğitimlerde yine burada buluşacağız. Üyelerimizin sorunlarını çözmek için yine burada bulaşacağız” şeklinde konuştu.

EMLAK SEKTÖRÜ, GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Emlak sektörünün geleceğe umutla baktığını ifade eden Aytaç, şunları kaydetti: “Sektörümüzün geleceği çok parlak. Çünkü yönetmeliğimiz çıkmak üzere. Tapu dairelerindeki ön satışların kendi ofislerimizde yapılması yönündeki protokolü de imzaladık. Önümüzdeki günlerde meslektaşlarımızla bir araya gelip yönetmeliğin çıkması durumunda gerekli değerlendirmeleri de yapacağız."

SAVAŞLAR, SEKTÖRÜMÜZÜ OLUMSUZ ETKILEDI

Gaziantep'in savaşın etrafında komşu olan bir il olduğuna dikkat çeken Aytaç, insanlar bu nedenle yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi. Aytaç, "Bu çekince olmasa Gaziantep Türkiye’nin emlak alanında parlayan yıldızıdır. Son iki üç yıldan bu yana Irak ve Suriye savaşları ister istemez sektörümüzü olumsuz etkiledi” vurgusunu yaptı.

GAZIANTEP EKONOMISI HAMLE YAPACAK

Komşu ülkelerde savaşın durması ile birlikte Gaziantep’te inşaat ve emlak sektörünün hamle yapacağını kaydeden Aytaç, Irak, Suriye gibi ülkelerde şehirlerin yeniden yapılandırılacağını dile getirdi. Aytaç, "Temennimiz komşu ülkelerimizde savaşın durmasıdır. Savaş durduktan sonra hem Suriye’de hem Irak’ta şehirlerin yeniden yapılandırılması konusunda Gaziantep öncü bir şehir olacaktır. Bu konuda beklentilerimiz var. Yatırımların Gaziantep üzerinden yapılacağını düşünüyoruz. Bu da şehir ekonomisinin hamle yapması demektir” ifadesini kullandı.

ASİL YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Mehmet Aytaç’ın asil yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyor: “İbrahim Halil Çam, Tuncay Baransel, Ökkaş Tüter, Necati Kara, Yusuf Koçoğlu, Ali Özekici."
Aytaç'in denetim kurulu listesinde ise şu isimler bulunuyor: Ömer Faruk Kılın, Hasan Çelik, Ali Şeremet."
(Ayşegül BAĞCI)