Vali Ali Yerlikaya, yeni nesil okullar yapılacağını ve bunların 4 bin 430 derslikten oluştuğunu söyledi. Gaziantepliler Federasyonu Onursal Başkanı, Gönüllü Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnal Aydınoğlu ise böyle bir hizmeti Gaziantep’te yaptığı için mutlu olduğunu belirtti.

YERLİKAYA: ÇABA SARFEDİYORUZ

Vali Ali Yerlikaya, yeni nesil okulların rakam olarak daha pahalı ve daha çok zaman gerektirdiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl hepsi tamamlanacak. Çok büyük bir proje ve çok büyük bir gayret gerektiriyor. Yatırım Koordinasyon İzleme Başkanlığımız zamanının yüzde 95‘ini mili eğitim yatırımlarına sarf ediyoruz” dedi.

ÇOK ÇALIŞKAN BİR ŞEHİR

İnal Aydınoğlu ve Ahmet Öğücü hocayla çok eskiden tanıştığını söyleyen Yerlikaya, Çorlu’da bir okul açtıklarını ve Gaziantep’te açılan okulla beraber 5.si olduğunu vurgularken, “Gaziantep’li olan ve şehir dışında yaşayan birçok hemşehrimiz var. Gaziantep üreten bir şehir, sanayi şehri. Gaziantep, çalışmayı ve çalışmayı da eline yakıştıran bir kent. Gazi şehrimizde yaşayan ya da yaşayamayan, bulunduğu yerde farkındalığını gerçekten ispatlamış 2 milyon nüfuslu bir şehiriz” ifadesini kullandı.

İHRACATTA 5. SIRADAYIZ

“Başkent Ankara’nın ihracatından daha fazla ihracat yapmayı başarmış bir şehiriz” diyen Yerlikaya, " “2016- 2017 yılında biz ihracatta ve üretimde tescillendik. Ve 5. olduk. İstanbul’da, Trakya’da ve Türkiye’nin diğer sanayi kentlerinde de bilinki, başarıları, girişimciliği, teşebbüs eğilimi olan Gazi şehir hemşehrilerimizi bulmamız mümkün. Bunların en güzel örnekleri olan kardeşlerimiz, bugün aramızda. Onlar sizlerle beraber bugün, şehrin sevgisini, özlemini, bizlerle paylaştı. Fakat değerli dostlarımız, hiçbirimiz kazandıklarımızı beraberimizde götürmüyoruz. Allah rızası için ne yaptıysak, yanımızda götürdüğümüz onlar. Hayırla ilgili yapılacak olan güzel iki noktayı paylaşmak istiyorum. Bir diğer nokta farklı vilayette, gurbetlik yaşayan kardeşlerimiz para kazanmış, hayır kazanacağı zaman kandi şehirini tercih ediyor.”

KENDİ ADINIZDA OKUL AÇMAK ARTIK ZOR DEĞİL

Yerlikaya, “Çocuklarımızın geleceği ile ilgili en büyük yatırım okullarımız. Ve onların aydınlanması için yaşadığımız zaman dilimimine göre değil, onların yetişkin olduğu, ülkeyi daha ileriye götürecekleri zaman dilimine göre yetiştirmek zorundayız. Bunların ise yolu okullardan geçiyor. Artık bizzat okul yaptırmakla uğraşmanıza gerek yok. Çok büyük bir zaman kaybı sizin için. Biz şöyle yapıyoruz, şu anda devam eden yeni nesil okullarımızı önümüzdeki ders yılı itibari ile yüzde 85’ ini açacacağız inşallah. Bunları aynı İnal ve Ahmet hocamızın isimlerini verdiği gibi vermek sizin elinizde. Toplam maaliyetini yüzde 51’ni Miili Eğitim Bakanlığımızın hesabına yatırıldığı andan itibaren orası, o kişinin hayrı olarak kabul ediliyor. Bu şekilde bizim şehirimizde 15’e yakın hayırsever, isimlerini böyle güzel eğitim mabetlerine yazdırdılar. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ederim. Bu okulumuz Fıstıklı Mahallemize çok yakıştı” dedi.

AYDINOĞLU: GAZİANTEP’E HİZMET ETMEK ÇOK GÜZEL

39 yıldan beri kendini gönüllülüğe adamış olan Gaziantepliler Federasyonu Onursal Başkanı,

Gönüllü Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnal Aydınoğlu ise böyle bir hizmeti Gaziantep’te yaptığı için mutlu olduğunu dile getirirken şunları söyledi: “Ne mutlu sizlere. Sizler Gaziantep’te yaşıyorsunuz. Ben ise liseyi bitirdiğim yıl İstanbul’a gittim. Tam 58 yıldan beri İstanbuldayım. Ama bir tek gün bile Gaziantep’i unutmadım. Antep yemekleri yemeden doymadım, Antep türküleri, davul zurna dinlemeden müziğe duyamadım. Ve Gaziantep’ten bir olmadanda yaşamanın sevincine ve güzelliğine ulaşamadım. İşimi düzene koyduktan sonra İatnabul’da bulunan Gaziantep’lileri toplamaya çalıştım. Ondan sonra bütün Türkiye’deki Gaziantep’lileri bir araya topladım federasyonumuzu hep birlikte kurduk. Bu bağlamda da yine Gaziantep’e hizmet etmek için çalışıyoruz. Yeğenim Ahmet Öğücü’yü Gaziantep’te anaokul yapmak üzere teşfik ettim. Allah ömür verdikçe hizmet etmeye devam edeceğim. Gaziantep’li olabilmek Gaziantep’e hizmet edebilmek, Gaziantep için çalışabilmek çok güzel birşey hayatımızın lezzeti. Biz onunla hayatımızın sevincine ulaşıyoruz. 3 Gaziantep’li biraraya geldik. İstanbul’da bir vakıf kurduk. Gönüllü Hizmet Vakfı. Bugün iki okulun açılışı yapmanın mutlulğunu yaşayacağız”