Bu ders yılında eğitim - öğretime başlayan Ocaklar Ticaret Meslek Lisesi'nde engelli öğrencilere özel asansör tahsis edildi. Okulu ziyaret eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, sadece bu asansörle engelli öğrencilerin yaşamını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

SIKINTI YOK

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi ile birlikte Narlıtepe Mahallesi'ndeki Ocaklar Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakam Turan, 10'uncu sınıf öğrencisi olan bedensel engelli Nebi Uyanık ile yakından ilgilendi. Engelli öğrenci Uyanık, sınıfına engellilere tahsis edilen asansörü kullanarak ulaştığını ve sorun yaşamadığını belirtti.

OKUL YAŞAMI KOLAYLAŞTI

Daha önce eğitim aldığı ortaokulda engelli yolu ve asansör olmadığı için zorluk çektiğini söyleyen Nebi Uyanık, "Sınıfım okulumun 2'nci katında yer alıyor. İlk duyduğumda zorlanacağımı düşünüyordum. Sonra engelli yolu ve asansörü fark ettim ve okul yaşamı benim için kolay oldu" dedi.

KAYMAKAM TURAN: ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Kaymakam Uğur Turan ise yeni yapılan okulların hemen hemen hepsinde engelli öğrencilerin düşünüldüğünü eski okullarda ise revizyona gidildiğini belirtti. Her insanın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Kaymakam Turan, " Biz engelleri kaldırıyoruz. Bu engelli kardeşimiz de engelli olmasını bahane etmeden okuluna gidiyor. Kendisine sağlanan asansörle sınıfına çıkarak derslerine giriyor" diye konuştu. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi de, engelli öğrencilerin rahat ders alabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

DHA