Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat yılı etkinliklerinin sonuncusunu yılın son günlerinde gerçekleştirdi. “Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi” adı altında yapılan etkinlik Ömer Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Grupta ayrıca Neyzen Serkan Çakır, Tanburi Cem Çırak ile kemençe sanatçısı Önay Akan da sahne aldı. Zaman zaman izleyenlerinde eşlik ettiği konsere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz katıldı. Konserin sonunda Sanatçılara teşekkür hediyelerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz birlikte verdiler.

DİVAN OTEL KATKI SAĞLADI

Arp Sanatı Derneğinin ve Gaziantep Divan Otelin katkıları ile düzenlenen konserde izleyiciler Ömer Ersoy Kültür Merkezinde Arp, Çeng, tanbur, bendir ve ney sesleri ile buluşan ilahileri dinlerken de eşlik ettiler. Tasavvûfî bir anlayış ve ruhla yazılan eserlerin seslendirildiği konserde yapılan Müziğin felsefesi; Şimdiyi yaşamak, Şimdinin gücünü kullanıp şimdinin müziğini yapmak ve zevk almak şimdiden... Bu anlamda, konserde icrâ edilen eserler, çoğu zaman sanatçılar için de sürprizdi. Besteli ilâhi, şarkı ve enstrumantal parçaların çoğunluğunun topluluğun bireylerine ait olduğu performanslara, bolca taksim, gazel ve kasîde gibi doğaçlama formlar ve perküsyon soloları eşlik etti.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN