Şirehan Oteli'nde yapılan 6. ARGE Bilgi Teknolojisi, Kurumlar için Dijital Dönüşüm konulu etkinlik, kamu kurum ve sektör temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını ARGE Grup kurucu ortağı temsilcilerinden, Ali Uncuoğlu yaptı.

ÖDÜL ALDIK

Uncuoğlu’ Arge Grup"u 2001 yılında kurduklarını belirterek, "Şimdi 17. yılımız. 2007 yılında servis hizmeti için B.O.M (Bilişim Onarım Merkezi) AŞ’yi kurduk. Bu şekilde büyümemize devam ettik. Tabi bu yıllar arasında bazı başarılarımız oldu. Türkiye’nin en iyi iş gençlik yarışmasında Türkiye birinciliğini elde ettik. Türkiye’de en çok 3. Fujutsu sipi satan firma olup Almanya’da da ödülümüzü aldık” dedi.

İLK DEFA GAZİANTEP'TE YAPIYORUZ

'İstanbul, Ankara başta olmak üzere Doğu Anadolu ve tüm Anadolu’ya hizmet edecek ekibimiz var' diyen Uncuoğlu, "Oralarda ofislerimiz var. Ankara’da, İstanbul’da şubemiz var. Devlet malzeme ofis firmasıyız. Devlet malzeme ofis firması olarak, Fujutsu sipiler, tarayıcılar Epson olarakta Epson, yazıcı, tarayıcı, fotokopi olarak bu ürünlerimiz var. Epson'un son çıkan bir ürünü var, bu ürünün lansmanını Türkiye ‘de ilk defa Gaziantep’te yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

SANAL GÖZLÜK

Epson’un son çıkan ürününün tanıtımı ilk defa Gaziantep’te yapıldı. Uncuoğlu, katılımcılara sanal gözlüğün özelliklerini anlattı. Uncuoğlu, "Bu gözlükle baktığınız yerde opsiyon olarak kullanabiliyorsunuz. Sanal bir gözlük. Mesala bilmediğniz bir piyona var. Bu piyona gözlükle gösterdiğin sınırlarla piyonayı çalabiliyorsunuz. Aynı zamanda amaliyat sırasında gözlük takılırsa gözlükte bulunan kameralar sayesinde arka taraftaki öğrencilerin görmesini sağlayabiliriz. Yani eğitim içinde kullanabilirsin” diye konuştu.

ÜRÜNLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Diğer şirketlerine göre avantajları olduğunu vurgulayan Uncuoğlu, “Sattığımız ürünlerin her zaman arkasındayız. Epson’un yetkili servisiyiz. Türkiye'nin her yerine ulaşım, yazılımlarımızla, Epsonla hizmet verebiliyoruz. İkincisi fujitsu yetkili servisi olmamıza gerek yok biliyorsunuz ki Fujitsu, Türkiye’nin her yerine yaygın bir firma. 81 ile hizmet veriyor. Çünkü vergi dairelerinin, maliyelerin, hastanelerin alt yapısı olduğu için Fujitsu’nun her ilde bir servisi olmak zorunda. Türkiyenin her yerinde güçlü referans sistemimiz var”dedi.

MÜNİF PAŞA GAZİANTEPLİ

6.ARGE Bilgi Teknolojisi Etkinliği’nin onur konuğu ise yazar, şair ve tiyatrocu Sunay Akın’dı. Etkinlikte Sunay Akın’ın keyifli söyleşisi beğeni topladı. Sunay Akın, bilginin önemine değindi. Aynı zamanda tarihin tozlu sayfalarından çıkarttığı önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Akın,"Bilgi üretilen ve yönetilen bir güçtür. Bilgi bakmak ve görmek arasındaki duvarları yıkar. Hayatta tek doğru yol bilimdir" dedi.
Akın, Gaziantepli Mehmet Münih Paşa'yı da anlattı. Akın, "Tarihte ilk bilim dalı dergisi çıkaran Mehmet Münih Paşa, 1861 yılında ilk bilim dergisini çıkaran kişidir. Beş yıl boyunca çıkardı. Kendi döneminin dünyada en önemli bilim dergisinde yazdığı yazıda, “Osmanlı sınırları içinde bulunan anıt eserlerinin birer minyatürü İstanbul’da bir parkta bir araya getirmeliyiz. Bu güzel insan, Mehmet Münih Paşa, Gaziantep’lidir. Büyük entellektüel. İstanbulda Göztepe ve Erenköy arasına, bundan 100 yıl önce ilk konağı yapan kişidir aynı zamanda Mehmet Münih Paşa" dedi. Haber Merkezi