1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arabanlılar sokağa döküldü
Arabanlılar sokağa döküldü

Arabanlılar sokağa döküldü

Afrin'e gitmek üzere Adıyaman'dan yola çıkan özel birlikler, Gaziantep'in Araban ilçesinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

A+A-

JÖH ve komandolar için sokaklara dökülen bölge halkı, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ettiği askerlere, "Bir ıslıkla yanınızdayız" dedi.

 

Adıyaman Jandarma Özel Harekat Taburu'ndan Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için yola çıkan 70 komandoya, Gaziantep'in Araban ilçesinde çok özel bir karşılama yapıldı. Özel birliklerin geleceğini duyan vatandaşlar, adeta sokağa akın etti. Çocuklar komando kıyafetleri, gençler zeytin dalı, kadınlar ise Türk bayrağı ile komandoları karşıladı. Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda adeta insan selinin karşıladığı komandolar için tekbirler getirilip, dualar edildi. Askerlerin ilçeden geçişi esnasında Mehter Marşı ve kahramanlık türküleri çalındı. Yoğun ilgi nedeniyle polislerin geniş güvenlik tedbirleri aldığı programda askeri araç konvoyu sevgi gösterileri nedeniyle ilçede güçlükle ilerleyebildi.

 

Komandolara Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı

 

Afrin'deki kahraman Mehmetçik için 2 koçun kesildiği programda komandolara Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı emanet edildi. Komandoların komutanına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını veren İlçe Kaymakamı Emin Bağlı, "Size bu Kur’an-ı Kerim’i sizi zırh olarak koruması için veriyorum. Rabbim bu Türk bayrağını da Afrin’de şerefle dalgalandırsın. Allah yar ve yardımcınız olsun’’ dedi. Komandolar ise Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını 3 kez öperek, teslim aldı. İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.