Merinos sektörün lideri

Türkiye’de uzun yıllardır halı sektöründe ihracat lideri olan Erdemoğlu Holding, Merinos ve Dinarsu markalarıyla Almanya’da düzenlenen Domotex halı-zemin kaplama fuarında, yeni ürünlerini görücüye çıkarttı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu “2013 yılında Merinos ile 155 milyon dolar, Dinarsu ile 45 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Dünyanın lider parça halı üreticisi olarak, bu başarıyı duvardan duvara halı sektörüne de taşıyacağız. Önümüzdeki yıl duvardan duvara halıda yurtdışı satışlarımızı yüzde 80 oranında artıracağız.” dedi.

MARKALAR GÖZKAMAŞTIRDI

Halı, mobilya, iplik, ev tekstili, lojistik, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Erdemoğlu Holding, 11 – 14 Ocak tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen dünyaca ünlü Domotex halı-zemin kaplama fuarında Merinos ve Dinarsu markalarıyla yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, Türkiye’de parça halı sektöründe yüzde 20’lik pazar payıyla sektör lideri konumunda olduklarını, bunu 2014’te de korumayı hedeflediklerini belirtti. Merinos’un Rusya ve Gaziantep’te yer alan parça halı üretim tesislerinde yılda toplam 30 milyon metrekare halı ürettiklerini söyleyen Erdemoğlu, Çerkezköy’de bulunan Dinarsu fabrikasında ise yıllık 35 milyon metrekare duvardan duvara ve parça halı üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti.

SERTİFİKALI FİRMA

Erdemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Halılarımızla 5 kıtada 70 ülkeye ulaşıyoruz. 2012 yılında Merinos ile 135 milyon dolar olan ihracatımızı 2013’te 155 milyon dolara çıkarttık. Merinos ile halı sektöründe TURQUALITY sertifikası almaya hak kazanmış ilk ve tek firma olarak üretime devam edeceğiz. Dünyanın lider parça halı üreticisi olarak, bu başarıyı duvardan duvara halı sektörüne de taşıyacağız. 2014 yılında Dinarsu markamızla, IKEA, Walmart gibi zincir marketlerdeki varlığımızı güçlendireceğiz. Yeni marketlerle yapacağımız anlaşmalar ve gelişmiş ülkelere gerçekleştireceğimiz satışlarla ihracatımızı yüzde 80 oranında artıracağız.”

İÇ PAZARDA İYİYİZ

İç pazarda ise bu yıl genel ekonomik göstergeler gereği bir daralma beklediklerini aktaran Mahmut Erdemoğlu, “Ar-Ge çalışmalarımıza devam ederek, kalite ve güveni ön planda tutan üretim anlayışımızla çalışmayı sürdüreceğiz. Bugün her 5 evden birinde Erdemoğlu Holding’e ait bir halı bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’deki pazar payımızı yüzde 40’a çıkartacağız” dedi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT