30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Kutlamalar kapsamında ilk tören Demokrasi Meydanı'nda düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar, Orduevi'nde basına kapalı gerçekleşen törenin ardından İstasyon Meydanı'ndaki törenlerle devam etti.
Burada Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tören aracından halkı selamladı ve bayramlarını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kurmay Binbaşı Serdar Keresteci, bayramı gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.
Keresteci, Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen 'Zafer Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti.
Kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından sona erdi.

NİZİP'TEDE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Nizip ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmalar ve şiirler okundu.
Garnizon komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, 'ཚ Ağustos Zafer bayramını bir kez daha hep birlikte kutlamak gurur ve heyecan verici'' dedi.
Çerkezoğlu, 'ཚ Ağustos 1922 zaferi, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış bir tarihi adımın bayramıdır'' diye konuştu.
Törene Nizip Kaymakam vekili Ferhat Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, ile birlikte daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.