Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal tesis açılışı, temel atma ve esnaf ziyareti için geldiği şehrimizde vatandaşları kürtçe selamladı. 30 Mart seçimlerinin önemli olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Yerel seçimlerin arifesindeyiz. Bu seçim Türkiye için dönüm noktası. Birçok açıdan bu seçim çok çok önemli . Bizim, Türkiye ve bölge üzerinde oynanan oyunları bozmamız lazım. Eğer 30 Mart'ta Gaziantep ve ülkenin dört bir tarafından siyasi istikrardan yana güçlü bir sonuç çıkarsa biz, bu istikrarla birlikte tekrar ülkemizi büyüteceğiz" dedi.

İlk olarak Mevlana Mahallesi'ndeki sosyal tesisi hizmete açan Bakan Şimşek'e Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Nejat Koçer, İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı ve adayı M. Rıdvan Fadıloğlu eşlik etti.

GEZİ OLAYLARIYLA BİRLİKTE

TÜRKİYE’DE FAİZLER YÜKSELDİ

Türkiye’de gezi olayları öncesi yıllık faiz oranının yüzde beşin altında olduğunu belirten Şimşek, "'Gezi olaylarından önce Türkiye'de faiz yüzde 5'in altına inmişti. Aylık faiz değil yıllık faiz. Bu son aralıktaki operasyonla birlikte Türkiye'nin istikrarı sanki tehdit altındaymış gibi bir algı oluştu. Bunun sonucunda bugün tekrar faizler yükseldi. Faiz yüzde 10 ve 11'leri aştı. Bu, vatandaşın parasının bir kısmının faize gitmesi demek. O nedenle 30 Mart son derece önemli. Eğer 30 Mart'ta Gaziantep ve ülkenin dört bir tarafından siyasi istikrardan yana güçlü bir sonuç çıkarsa biz, bu istikrarla birlikte tekrar ülkemizi büyüteceğiz. Esnafımız büyüyecek, şehirlerimiz dönüşecek ve ülkemiz büyüyecek. Ama tersi olursa, siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak. O yüzden bu seçim çok kritik.

15 YIL ÖNCE SÖYLESEYDİM BENİ YAKA PAÇA ATARLARDI

Çözüm sürecinin önemine değinen Şimşek, kürtçe olarak barış, için kardeşlik için, beraberlik için oyumuzu Ak Partiye verelim diyerek,’’ Bunu kürtçe olarak on beş yıl önce deseydim beni buradan yaka paça dışarıya atarlardı. O dönemde Türkiye'nin farklılıkları bir tehdit olarak görülüyordu. AK Parti yasaklarla mücadele etti ve son derece başarılı oldu. Yasaklar derken, sadece Kürtçeden bahsetmiyorum. Uzun yıllar bu ülkede, insanların inancı gereği olan bir başörtü meselesi ne kadar büyütüldü. Türkiye ne kadar enerji heba etti. Ama bugün başörtü sorunu çözüldü. Türkiye geriye mi gitti? Bu sorunun çözülmesiyle birlikte Türkiye güçlenmedi mi? Çok açık ve net olarak yasaklarla mücadele ülkemizi güçlendirmiştir."

FADILOĞLU: HİZMETKAR OLMAYA GELiYORUZ’

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu başkanlığı dönemindeki çalışmalarını ve seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlattığı konuşmasında, "Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Şehitkamil’in sorunlarını belirlemeye ve bu sorunlara çözüm olacak projeler üretmeye çalıştık. Birçok mahallemize köyümüze sosyal tesisler yaptık. Bunlara bugün Mevlana mahalesi sosyal tesislerini ekliyoruz. Ben hepinizin huzurunda sayın bakanımıza şehrimize verdiği destekler için teşekkür etmek istiyorum. Yeni dönemde de Fatma Şahin liderliğinde sizlere efendi değil hizmetkar olmaya geliyoruz.’’

UZER: BU ŞEHİR SİZİ UNUTMAYACAK SAYIN BAKANIM’’

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise, Gaziantep insanının kadirşinas olduğunu belirterek, ‘’Sayın Bakanım ben size bu şehre vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gaziantep insanı kadirşinastır. Sizi çok seviyoruz bu şehir sizi unutmayacak sayın bakanım’’ dedi.

MAZICIOĞLUN’DAN ‘’FATMA BACI’’ VURGUSU

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, belediye başkanlarının şehre yaptığı hizmetleri anlatarak adaylar için destek isteyen Mazıcıoğlu, ‘’ Ben burada halka sürekli iç içeyim vatandaşın yapılan hizmetlerden ne kadar memnun olduğunu bizzat görüyorum. Bu hizmetlerin devamı için, büyümenin devamı için sizlerden Fatma bacımıza, Rıdvan başkanımıza, Mehmet başkanımıza destek vermenizi istiyorum.’’

KOÇER: EL ELE VERİP BU KİRLİ OYUNU BOZMALIYIZ’

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer açılış töreninde yaptığı konuşmada 17 Aralık’a göndermede bulunarak şunları söyledi ’’ Gazi şehrimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. İnşallah bu gelişim bundan sonrada devam edecek ama burada sizlere çok iş düşüyor. Ortada bu ülkenin istikrarına yönelik kirli bir oyun var sevgili Gaziantepliler bizler İstikrarın devamı için el ele verip bu kirli oyunu bozmalıyız’’

BAKAN ŞİMŞEK ESNAFI ZİYARET ETTİ

Açılış törenin ardından Bakan Şimşek, beraberindeki heyet ile birlikte Mevlana mahallesindeki esnafları ziyaret etti. Bakan Şimşek ziyaretleri sırasında da esnaflarla kürtçe sohbetler etti.

BAKAN ŞİMŞEK ÇAMLICA 1071 KONUTLARININ TEMELİNİ ATTI

Mevlana mahallesindeki programının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Çamlıca 1071 konutlarının temel atma merasimine katılmak üzere Özdemirbey caddesine giden Bakan Şimşek burada vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Bakan Şimşek, törende yaptığı konuşmasında sık sık siyasi istikrar, büyüyen Türkiye, çözüm süreci ve 17 aralık konularına vurgu yaptı.

‘’BUNUN ADI SİYASET MÜHENDİSLİĞİ’’

Konuşmasında 17 Aralık’ın ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine ve çözüm sürecine karşı yapılmış bir operasyon olduğunu belirten Şimşek, ‘’ 17 Aralık operasyondur. Hedef, Türkiye’nin istikrarıdır. Hedef, Türkiye’nin son on iki yılda elde ettiği kazanımların bir şekilde sekteye uğratılmasıdır. Bunu bir komplo teorisi olarak görenler olabilir. Ama Türkiye’de siyasi istikrarsızlığın ne tür tahribatlar yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. 1990’lı yıllar hepinizin çok iyi hatırladığı yıllardır. Bu yıllar siyası istikrarsızlığın yoğun şekilde yaşandığı, bankaların battığı ve bunların faturasının millete çıktığı yıllardır. Bu yıllarda oluşan bütçe açığını finanse etmek için para basıldı. Bu basılan paralar enflasyon olarak millete döndü. Bu millet bunların hepsini yaşadı. İşte bütün bunların tekrar olmaması için büyümenin ve gelişmenin devamı için istikrar şart değerli arkadaşlarım. 17 Aralık yolsuzlukla mücadele falan değildir. 17 Aralık siyaset mühendisliğidir. Sizler üzerinize düşeni yapmalı bu kirli oyunu bozmalısınız.

‘’ŞAHİNBEY, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMUŞ BİR BELEDİYEDİR’’

Maliye bakanı Şimşek, Şahinbey belediyesinin Türkiye’ye örnek bir belediye olduğunu belirterek, ‘’Ben şu anda bulunduğumuz alana 2012 yılında geldiğimde bu alanda yıkım vardı. Şimdi bakıyoruz temel atılmış, inşaat başlamış bu büyük bir başarıdır. Belediye, insan kaynaklarını ve parayı iyi yönetirse böyle başarılı işler ortaya çıkıyor. Sizler Şahinbeyliler olarak Mehmet kardeşim gibi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Şahinbey belediyesi bütçesi ile yaptığı projeler ile Türkiye’ye örnek olmuş çok güçlü bir belediyedir.’’ Dedi

‘’HIZLA BÜYÜYOR GELİŞİYORUZ’’

Çamlıca 1071 konutlarının temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beş yıllık görev sürelerinde çok hızlı bir büyüme ve gelişme gösterdiklerini belirterek şunları söyledi. ‘’ Şahinbey ilçemiz hızla gelişiyor 5 yıl önce göreve geldiğimizde 700 bin olan nüfusumuz bugün 817 binleri aşmış durumda biz göreve geldiğimiz ilk gün yüzde sekseni çarpık yapılaşmış Şahinbey’in makyaj çalışmalarla düzelmeyeceğini gördük. Bunun içinde kentsel dönüşün çalışmaları yaptık. Daha yeşil bir Şahinbey için parklar yaptık. Fidanlar diktik. Bizim amacımız hızla büyüyen Şahinbey’i daha modern, daha yaşanılabilir bir hale getirmektir. Ben bugün temelini atacağımız konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle sanayi sitemizin yapımında bize çok destek olan Maliye Bakanımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Biz bu güzel işleri birlikte çalışarak birlikte başarıyoruz’’

Törende yapılan konuşmaların ardından maliye bakanı ve beraberindekiler hep birlikte Çamlıca 1071 konutlarının temelini attılar. Temel atma töreninin ardından Bakan Şimşek, Gaziantep Batmanlılar derneğini ziyaret etmek üzere alandan ayrıldı.

HABER: BAHRİ GEBEL