Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hafta sonu geldikleri şehrimizde yoğun bir gün geçirirken önemli mesajlar verdiler. Bakan Gül, Ak Parti 6. Şahinbey Olağan Kongresi'nde Gaziantep'e 2. Devlet Üniversitesi müjdesi vererek, Gaziantep'imiz sürekli göç alıp büyüyen bir şehir. Gaziantep'e ikinci bir devlet üniversitesi de yakışır. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ümit ediyorum yakın zamanda müjdeyi veririz." dedi. Edinilen bilgiye göre, bu Üniversitenin, şu anda atıl durumda olan Zirve Üniversitesinin yerinde olacağı ve adının da Gaziantep teknik Üniversitesi olarak faaliyet göstereceği öğrenildi. Böylece Gaziantep'te GTÜ olarak ikinci bir Üniversitenin adımı atılmış olacak..

HASTANE MÜJDESİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'e son 15 yılda çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve sürekli göç alıp büyüyen kente ikinci bir devlet üniversitesi yapılması için çalışma yaptıklarını söyledi.Gül, "Türkiye gibi Gaziantep'e de son 15 yılda çok büyük yatırımlar yaptık. Ulaşımda, eğitimde, adalet hizmetlerinin tesisinde çok büyük yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bunları biliyorsunuz, bunları artırarak yola devam edeceğiz. İnşallah bu dönemde Gaziantep'imiz sürekli göç alıp büyüyen bir şehir. Gaziantep'e ikinci bir devlet üniversitesi de yakışır. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ümit ediyorum yakın zamanda müjdeyi veririz." dedi.

GÜL: İCRA GELİRSE, MEMNUN MU OLACAKLAR?
Darbe girişiminde sivillere yönelik yargı muafiyetini getiren KHK'ya yönelik eleştirilere tepki gösteren Gül, şöyle konuştu:"Bir düzenleme yaptık. 15 Temmuz'da darbeye karşı canı, malıyla mücadele eden vatandaşlarımızın hukuki ve idari olarak sorumsuz olmasına yönelik. Yarın- öbür gün bu kardeşlerimize bir icra gelirse, bugün şikayet edenler memnun mu olacak? 1.5 yıl sonra bu düzenlemeye karşı çıkacaksınız? Olur mu öyle şey. Bugün kalkıp eleştiri yapanların tutumu, 15 Temmuz'a can ve malıyla karşı çıkanlara saygısızlıktır. Bu insanları ödüllendirmek yerine cezalandırsa mıydık? Bu ülke, bu mücadeleye katkı sağlayan herkesi hiçbir zaman unutmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir. İnsan hakları temelinde bu düzenleme yapılmıştır. Temel yaklaşımımız, o gün devletin yanında duran milletin bugün milletinin yanında duran devletinin yansımasıdır. Bu KHK o gece devletin yanında duran millete bugün de milletin yanında duran devletin sembolik düzenlemesidir" dedi.Gaziantep'e yeni istihdamlar oluşturmak için de çalışıldığını belirten Gül, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli istihdam seferberliğine katkı sağlayan işadamlarına da teşekkür etti. Taşeron işçi konusundaki düzenlemeye de değinen Gül, "Bu konudaki temel düsturumuz adalettir. Bu düzenlemede bunun bir sonucudur. Taşeron işçilerin haklarını korumak ve haksızlığa uğramalarının önüne geçmek içindir. Tüm işçi kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. Meral Kınacılar/AA