Zirve Üniversitesi yeni açılan, bölgenin ilk mimarlık master programı olan Mimarlık ve Tasarım Yüksek Lisans Programı ile alanında uzman mimarlar yetiştirecek.

Klasik mimari tasarım eğitimi konusunda iddialı olmanın yanında Bilgisayar Destekli Tasarım konularında uzmanlaşan bir fakülte olmak için tüm ders programlarını ve ders içeriklerini planlamış olan Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, yetenekli ve tasarım gücü olan mimarların yüksek Lisans eğitimlerini Gaziantep’te almalarına olanak sağlıyor.

ETKİN ÇÖZÜMLER VE ESTETİK ÖN PLANDA

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turan Köksal, “Türkiye’de inşaat sektöründeki gelişmeler ortada. Daha kaliteli yaşam sunan, sürdürülebilir yani çevre korunumuna uygun, verimli tasarımlar, enerji etkin çözümler ve estetik değerleri gözeten mimarlar yetiştirmeyi amaç edindik. Lisans eğitimi sonrası mimarların bazı konularda uzmanlaşması gerektiği açıktır. Örneğin, eski kent dokusu ve tarihi değeri olan binalar için korumacı restoratörler, bilgisayar destekli tasarım ve sunum konusunda uzmanlaşmış mimarlar, mimari tasarım sorunları konusunda çözüm getiren uzmanlar belki de kent ölçeğinde şehircilik ve planlama eğitimini almış kişiler... Bunlar Türkiye genelinde ama özellikle Gaziantep ilinde ihtiyacımız olan yetenek ve beyin gücüdür. Artık mimarlarımız, mesleklerinde uzmanlaşma eğitimi almak için başka şehirlere taşınmak zorunda kalmayacaklar. ” dedi.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN