Bölge illerinde en çok “Zeynep” ismi tercih edildi

Yapılan açıklamada Türkiye genelinde olduğu gibi bölge illerimizde de kızlarda ilk sıradaki ismin “Zeynep” olduğu bildirildi. Erkeklerde ise Gaziantep ve Adıyaman’da ilk tercih edilen isim “Yusuf” olurken Kilis’te 2017’de doğan erkek bebeklere en çok Mehmet ismi konuldu.

ELİF DE ÖN PLANDA

ADNKS sonuçlarına göre, nüfus bakımından en büyük 8. il olan Gaziantep’te, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler sırasıyla: Elif, Ebrar, Hiranur ve Miray oldu. Belinay, Fatma, Zehra, Hatice, Ecrin diğer en çok kız isimleri oldu. Erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en çok tercih edilen isimler sırasıyla Mehmet, Mustafa, Ali ve Ahmet oldu. Türkiye genelinde ikinci olan Eymen ismi Gaziantep’te 6. sırada en çok konulan isim oldu. Daha sonraki sıralarda Ömer, Berat, Miraç ve Hüseyin isimleri yer aldı.

ADIYAMAN DA ZEYNEP'TE KARAR KILDI

Adıyaman’da, kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en çok tercih edilen isimler sırasıyla Elif, Meryem, Hiranur ve Zehra oldu. Ecrin, Ebrar, Miray, Nehir ve Azra isimleri sonraki sıralarda yer aldı. Erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en çok tercih edilen isimler sırasıyla Ömer, Mustafa, Ahmet, Muhammed Ali, Muhammed, Ali, Mehmet, Berat ve Ömer Halis oldu. BÜLTEN