CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İbrahimli'de tramvaya ihtiyaç olmadığını, her evin önüne bir durak koyulsa yine kimsenin binmeyeceğini iddia ederek, "Tramvaya kim biner, fakir adam biner. Allah için dünyanın hangi zengin ülkesinde, hangi zenginin yaşadığı mahallede tramvay var?" dedi.

FAKİR YOK

İbrahimli'de tramvaya kimsenin binmeyeceğini söyleyen Şeker, "Çünkü herkesin evinde 3 araba var. El insaf. Bu tramvayı fakirin olduğu yere koyun. Biz sosyal demokratız demiryoluna, tramvaya karşı olmamız mümkün değil. Ancak bize de sorun. Bizde size 'şu güzergahta şu taşımacılığı yapın' diyelim. İbrahimli'de tramvay yoluna ihtiyaç var mı? Allah için dünyanın hangi zengin ülkesinde, hangi zenginin yaşadığı mahallede tramvay var? Her evin önüne bir durak koysanız yine binmezler zaten. Kim biner, fakir adam biner. Fakir yok orada. Tramvayı Perilikaya'dan, Karşıyaka'dan getirin yapın kardeşim' diyen Şeker, "Hiç ayıbı yok. Fakir semtlerden alıp getirin. Karataş'tan yapılınca zarar mı etti?" diye konuştu.

YOLLAR KAPALI

İbrahimli'de tramvaydan dolayı yol kalmadığını, iki aracın zor geçtiği yere birde demiryolu konduğunu belirten Şeker şunları söyledi:"Yollar kapalı şu anda. Okullar açıldı servisler gidemiyor. Ben kendi evimin önünden biliyorum. Evim Fevzi Çakmak'ta. Benim sokağımdan geçen araba sayısı yüzde 500, yüzde bin artı. Yollar kapalı. Vatandaş da sesini çıkarmıyor. Evinin önünden demiryolu geçerken, belediyenin önüne gitmiyor. Böyle sessiz bir toplum dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Ancak bu sessizlik hayra alamet değil."