Kente gelen turistlerin uğrak yerlerinden tarihi çarşıdaki "zeka oyunları dükkanı"nın sahibi Fatih Gökgöz, müşterilerine becerilerini, bakış açılarını ve zekalarını ölçme şansı sunuyor.

Çözemeyenlerin adeta soğuk terler dökmelerine neden olan zeka oyunları, fikir yürütme, problem çözme, benzerlik görme, üç boyutlu düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor. Bedestendeki dükkanında ahşaptan zeka oyunları satan Fatih Gökgöz, 2003 yılında bir firmadan müdür olarak emekli olduktan sonra bir Uzak Doğu gezisine çıktığını, Endonezya ve Tayland'da ahşaptan "Rubik küp" benzeri zeka oyunlarını gördüğünü ve ilgisini çektiğini söyledi.

ALGILAMA FAYDASI BİLE VAR

Türkiye'ye döndüğünde bu işi yapmaya karar verdiğini anlatan Gökgöz, zeka oyunlarının insanlarda zihinsel potansiyeli artırma, problem çözme, algılama, dikkat, koordinasyon, el göz koordinesini sağlama, insanın mukayese ve muhakeme yeteneğini artırma, üç boyutlu bakış açısı kazandırma gibi faydaları olduğunu vurguladı. Gökgöz, zeka oyunlarının fiyatının parça sayısı ve zorluklarına göre 30-300 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.