Kilo verilen süreçte istikrar ve hedefe odaklanmak da oldukça önemli. Bazı besinler çok daha hızlı kilo verilmesini sağlıyor, önemli olan bu besinleri düzenli bir şekilde tüketmek.

Hızlı kilo verdiren besinlerin arasında ilk sırada yer alan harika ve etkili besinler; süt ve yoğurt.

Süt

Kilo verdirmesinin yanında sütün daha birçok faydası var. Diş, kalp, cilt sağlığının ve kemiklerin korunması açısından da süt tüketilmesine önem verilmesi gerekiyor. Vücuda olan bu faydalarından yararlanmanın yanı sıra özellikle kilo vermek amaçlı süt içilirken yağ oranı düşük süt tercih edilebilir. Düşük yağ oranlı süt tercih etmek kadınların daha hızlı kilo vermelerinde daha etkili.

Yoğurt

Kilo vermeye yardımcı olan bir diğer besin de, içerdiği kalsiyum ve amino asitler sayesinde vücuttaki fazla yağları yakan yoğurt.

Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt, metabolizmayı hızlandırmak açısından önemli. Metabolizmanın hızlanması kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Özellikle göbek yağlarının eritilmesinde düzenli yoğurt yenilmesinin payı büyük bu nedenle her yemekten sonra ya da ara öğün yaparken bir tas yoğurt yemeyi ihmal etmeyin.