Parlakçı, “Normalleşme için başta salgın koşullarından en çok etkilenen kadınlara olmak üzere, herkese “temel bir yurttaşlık geliri” sağlanmasını, Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su giderlerinin pandemi tehdidi ortadan kalkıncaya kadar Hazineden karşılanmasını, Temel tüketim maddelerine son bir yıl içinde yapılan zamların geri alınmasını ve ek bütçenin hiç vakit kaybetmeksizin hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

MAAŞLARIMIZ ERİYOR

KESK Gaziantep Şubeler Platformu gündemle ilgili basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Normalleşme sürecinde gösterilen tablo normal bir tablo değil. İşsizlik ve hayat pahalılığı rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Vatandaşları salgından korumak için açıldığı söylenen ekonomi paketlerinde aslan payı sermayeye ayrılıyor. Maaşlarımız eriyor, yoksulluğumuz artıyor. 2012 yılı Haziran ayından bugüne açlık sınırı yüzde 155, yoksulluk sınırı yüzde 154 artarken bizim maaşlarımız ortalama sadece yüzde 117 artmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi can derdine düştüğümüz pandemi süreci emeği hedef alan yeni saldırıların fırsatı haline getiriliyor. Kıdem tazminatının ve buna bağlı olarak bizlerin kamusal emeklilik hakkının ortadan kaldırılması, salgın koşullarında mecburen başvurulan uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi güvencesiz istihdam biçimlerinin kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.

HAZİNE KARŞILASIN

Gerçek bir normalleşme için taleplerini sıralayan Parlakçı şunları söyledi: ”Başta salgın koşullarından en çok etkilenen kadınlara olmak üzere, herkese yaşanabilir bir ücret düzeyinin altında olmamak üzere “temel bir yurttaşlık geliri” sağlanmasını, gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesini, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını, Temel tüketim maddelerine son bir yıl içinde yapılan zamların geri alınmasını, söz konusu maddelerden alınan KDV’nin sıfırlanmasını, Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su giderlerinin pandemi tehdidi ortadan kalkıncaya kadar Hazineden karşılanmasını, Yaşanan hayat pahalılığı karşısında çoktan hükmünü yitirmiş olan 2020-2021 yıllarını kapsayan ‘toplu Sözleşme'nin iptal edilmesini,Kıdem tazminatı fonu, zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) dayatmalarından vazgeçilmesini, yıllardır tahrip edilen kamusal sosyal güvenlik ve emeklilik sistemimizin güçlendirilmesini, ek bütçenin hiç vakit kaybetmeksizin hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz.” Meral KINACILAR