Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni ders yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine yönelik denetimlerine hız kazandırdı.

NELER DİKKATE ALINIYOR ?

Zabıta, Emniyet, Milli Eğitim ve Servisçiler Odası tarafından oluşturulan komisyonun işbirliğinde yürütülen denetimlere, Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü'ne bağlı 6 ekip katılıyor. Yapılan denetimler esnasında Güzergah İzin Belgesi, Psikoteknik Belgesi, Ehliyet, Oda Kaydı, Araç Uygunluk Belgesi gibi hususlar kontrol ediliyor. Denetimlerde, okul servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunuyor olması gibi kriterler dikkate alınıyor.

BİN 300 ÖĞRENCİ TAŞINIYOR

Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep'te ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okullara öğrenci taşıyan bin 300 öğrenci servisi bulunduğunu, okul servislerinin sabah okula gelişleri ve akşam çıkışları esnasında kontrol edildiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, ders yılının başlaması ile hayata geçirilen denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, kurallara uymayan ya da eksikliklerin belirlendiği servislere 227 lira idari para cezası uygulandığı bilgisini verdi. BÜLTEN