Üç belediyenin ortaklaşa düzenledikleri denetimde fırın, simit ve kasap işletmelerinin genel hijyen, fiyat tarifesi, ruhsat, kaçak et, siyah–beyaz et ayrımı, odun kullanımı, terazi, gramaj, baca filtresi gibi konular üzerinde duruldu. Zabıta ekipleri Şehitkâmil Belediyesi’nin bölgesinde 450 pide fırını, 57 somun fırını, 130 simit fırının denetlerken, Şahinbey Belediyesi bölgesinde ise, 620 pide fırını, 105 simit fırını ve 480 kasabı denetime tabi tuttu.

HEM CEZA, HEM UYARI

Özellikle pide ve simit fırınlarının mutfak kısımlarını sıkı bir denetime tutan zabıta ekipleri, çalışanların ise giyim ve kuşamlarının hijyenikliğini denetledi. Pidelerin gramajına, ruhsat ve fiyat listelerine, işletmede kullanılan malzeme ile araç ve gereçlerin temizliğini de gözden geçiren zabıta ekipleri, kurallara uymayan bazı işletmelere ceza keserken bazılarına ise uyarı yaptı.

KAÇAK VE YASAK İŞLETMELERE İZİN YOK

Denetimlerin rutin denetim olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Biz her zamanki gibi rutin denetimlerimizi yapıyoruz. Ancak Başkanımız Fatma Şahin’in önerisiyle bu defa iki merkez ilçe belediyemizdeki personel arkadaşları da denetimimize dahil ettik. Kentin genelinde bulunan tüm fırın ve kasaplara denetim gerçekleştirdik. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz ürünler alması. Merdiven altı diye tabir edilen kaçak ve yasak işletmelere izin vermiyoruz.” diye konuştu.

MERVİDEN ALTI ÜRETİM

Fırın ve kasap denetimlerinden sonra unlu mamuller, tatlı, lokanta, kahvehane, sigara ve ekmek satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimleri de gerçekleştireceklerini işaret eden Yalım, şekerleme, çikolata ve kolonya gibi ürünlerde merdiven altı üretimine ve satışını izin vermeyeceklerini belirtti. BAHRİ GEBEL