Meclis toplantısında, geçirdiği kalp krizi sonrasında hakka yürüyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel için dua okunurken, ismi de Akkent Mahallesi Binbaşı Aslan Kulaksız Bulvarı ile 16 Nolu sokak kesişimindeki parka verildi. Onur mahallesinde yapılan sosyal tesise ise Hacı Bektaş-ı Veli adı verildi.

HİZMETLERİNİ ANLATTI

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce başkan Tahmazoğlu yaptıkları hizmetleri anlattı. Kentsel dönüşüm kapsamında şu anda 6978 konutun kamulaştırma işlemini gerçekleştirdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Bu gerçekten önemli. Depreme dayanıksız yapıları ortadan kaldırdık yerine yeni yollar yeni alanlar açmış oluyoruz. Mavikent 4. Park çalışmamız tamamlandı. Yine mavikent 5. Etap konut çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Inşallah önümüzdeki yıllarda mal sahiplerine teslim edeceğiz. Yine şehit ailelerimizin gazilerimiz için yapılan 642 konutumuzun inşaatı devam ediyor. Mavikent 1, 2 ve 3. Etabın hemen bitişiği. Kahvelipınar, Kıbrıs mahallemizde konutların yıkımını tamamladık. Şu anda Düztepe, Türktepe arasındaki yol genişletme çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık" dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından, Meclis bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 19 maddenin 9’u İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 4’ü Plan Bütçe Komisyonuna, 1’i tarife komisyonuna sevk edilirken 2 madde ise teklif karar olarak oylamaya sunuldu. 19 maddenin 3’ü gündeme sonradan dahil edildi.

MECLİSTE SEÇİM

Şahinbey Belediyesi Meclisi görevlerinden istifa eden encümen üyeleri, komisyon üyeleri, Divan Katibi asil ve yedek üye seçimi de yapıldı. İstifa eden üyelerin yerine yeni üyeler seçildi.

AŞURE İKRAMI YAPILDI

Meclis sırasında Şahinbey Belediyesi meclis üyelerine ve meclisi takip eden basın mensuplarına aşure ikramında bulunuldu.

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı 2. oturum toplantısını 05 Ekim 2017 Perşembe günü saat 16.00'da yapılmak üzere birinci oturuma son verildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT