Çalışmada Gaziantep’te ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan derin yoksulluğu gözler önüne serdi.Gaziantep’in de içinde yer aldığı TRC1 bölgesinde, medyan gelirin yüzde 60’ına göre yoksulluk sınırı yükseldi. 2024 yılında 51 bin TL olan yoksulluk sınırı 2025 yılında 92 bin 540’a çıktı.

TÜİK’in açıkladığı verilerde Türkiye için hesaplanan gelire dayalı göreli yoksulluk sınırına göre bölgesel yoksul sayıları ve yoksulların dağılımı da yer aldı. Türkiye’de Medyan Gelirin yüzde 60’ına göre 2025 yılında yoksulluk sınır 144 bin 690 TL, yoksul kişi sayısı ise 17 milyon 361 bin oldu.

TRC1 bölgesinde yoksulluk sınırı yükseldi

Meriç’ten hukuk sistemine net mesaj
Meriç’ten hukuk sistemine net mesaj
İçeriği Görüntüle

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin yansımaları ve acı tablosu ortaya çıkmaya devam ediyor. Yaşanan ekonomik kriz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2025 yoksulluk ve yaşam koşulları istatistiklerine yansıdı. Gaziantep’in de içinde yer aldığı TRC1 bölgesinde, medyan gelirin yüzde 60’ına göre yoksulluk sınırı yükseldi. 2024 yılında 51 bin TL olan yoksulluk sınırı 2025 yılında 92 bin 540’a çıktı.

Yoksul kişi sayısı yükseldi

Gaziantep ile birlikte Adıyaman ve Kilis’in bulunduğu TRC1 bölgesinde yoksulluk sınırı gibi yoksul kişi sayısı ile yoksulluk oranı da artış gösterdi. 2024 yılında 283 bin kişinin yoksulluk olduğu bölgede, bu rakam 2025 yılında 362 bine çıktı. Yoksulluk oranı da 2024 yılında yüzde 9,7 iken, 2025 yılında yüzde 12,4’e yükseldi.