2008-2013 tarihleri arasında çalışan gazeteciler ile milletvekillerinden fiili hizmet süresi zammından faydalanmak isteyenlerin SGK'ya başvurması gerekiyor.

Fiili hizmet süresi zammından faydalanmak isteyenlerin gazeteciler ile milletvekillerinin, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurması gerekiyor. Hak sahipleri, fiili hizmet süresi zammı prim farkını hesaplatarak, ağustos ayına kadar bu tutarı ödeyebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, yürürlüğe giren 6385 sayılı ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' gereğince 2013 yılı şubat ayı başından itibaren gazeteciler, TRT'de haber hizmetinde fiilen çalışanlar, milletvekilleri ve dışarıdan atanan bakanların fiili hizmet süresi (yıpranma) zammı uygulamasına dahil edildiğini hatırlattı.

İşverenler, belgeleri SGK'ya gönderecek

Genelgeye göre, basın ve gazetecilik mesleğinde ve TRT'de haber hizmetlerinde çalışanlar, milletvekilleri ile dışarıdan atanan bakanlardan talepte bulunanların ödeyecekleri prim farklarının hesaplanarak sigortalılardan tahsil edilebilmesi için ekim 2008-şubat 2013 tarihleri arasına ilişkin prim belgelerinin işverenler tarafından SGK'ya iletilmesi gerekiyor.