Hayri Kaya'nın Şahintepe Mahallesi 86'ncı Sokak'taki evinde toplanan çok sayıda yakını metanetini korurken ailesi ise DNA testi için Afyonkarahisar'a gitti. Kaya'nın öğretmen olduğu ve 5 gün önce Samsun'daki birliğinden Afyonkarahisar'daki birliğine gittiği ifade edildi. Patlamada şehit olan askerler arasında olduğu belirtilen Mehmet Emre Özer'in Atatürk Mahallesi'ndeki evinde de endişeli bekleyiş sürüyor. Özer'in de yakınları DNA örneği vermek için Afyonkarahisar'a gittiği ifade edildi. Her iki askerin yakınları da resmi bir açıklama ve DNA testi yapılmadığı için çocukların için henüz 'şehit' denmesinin erken olacağını söyledi

CENAZELER PAZAR GÜNÜ TESLİM EDİLECEK

Askerlerin kimliklerinin DNA testiyle belirlenmesinden sonra cenazeler, Pazar gününe kadar ailelerine teslim edilecek. 8 deponun bulunduğu alandaki patlama 4. depoda yaşanırken, çıkan yangına, etrafa saçılan el bombaları nedeniyle uzun bir süre müdahale edilemedi. Yangın gece saatlerinde söndürüldü. Yaşanan patlama sonrasında bölgeye giden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu incelemelerde bulundu.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ
Tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamada şehit askerlerin isimleri şöyle: "Kıdemli Başçavuş Bedri Naim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, erbaş ve erler Ayhan Kutsu, Kadri Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Tostan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çoğun, Abdullah Tokgöz ve Fatih Ergeç."

CENAZELER GATA'YA

Patlamanın şiddeti nedeniyle, şehitlere kimlik tespitinin yapılamayacağı ve kimliklerin DNA testinden sonra ortaya çıkacağı kaydedildi. Öte yandan, Afyon Devlet Hastanesi'nde DNA testi yapılamadığı, askerlerin cenazelerinin bu işlem nedeniyle Ankara GATA'ya götürüleceği belirtildi.

PAZAR GÜNÜNE KADAR AİLELERE TESLİM EDİLECEK

Patlamanın olduğu bölgeye giden Milli Savunma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit askerlerin cenazelerinin Pazar gününe kadar ailelerine teslim edileceğini söyledi. Yılmaz, olayın ardından Afyonkarahisar’a gelen ailelerden DNA örneği alınacağı belirtildi. Soruşturmanın sivil ve askeri olarak iki yönden sürdürüleceğini belirten Yıldız, “İnşallah bu netice alındıktan sonra olayın neden kaynaklandığı, hata, ihmal, kusur var mı, bunların hepsi milletimize açıklanacaktır" dedi. Bakan Yıldız, bir soru üzerine el bombası dışında patlayan başka patlayıcı olmadığını ifade etti.
UMUTLU BEKLEYİŞ VE ACI

Etrafa saçılan el bombaları nedeniyle yeni bir patlama ihtimaline karşı bölgede güvenlik kordonu oluşturan güvenlik güçleri, bölgeye giriş çıkışlara izin verilmedi. olayın duyulmasının ardından kışladaki görevli askerlerin yakınları bölgeye geldi. Kışla önündeki umutlu bekleyişi acıya bırakan haber ailelere verildi.