Dünya Para-Tekvando Şampiyonası ve Grand Prix 3. Seri Müsabakaları, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapıldı. 59 ülkeden 263 sporunun katıldığı müsabakalar Para-Tekvandonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na alınmasının ardından yapılan ilk Dünya Şampiyonası oldu.

Dünya Şampiyonası’nda Türkiye 15’i erkek 8’i bayan olmak üzere 23 sporcuyla katıldı. Gaziantep’ten katılan iki sporcu ise bir altın, bir gümüş madalya alarak şehre döndü. Yapılan müsabakaların sonunda

K42 -75 kiloda tatamiye çıkan Serkan Serpici Dünya Şampiyonu olurken K44 -61 kiloda tatamiye çıkan Mahmut Bozteke Dünya ikincisi oldu.

ÖKKEŞ DEMİR ÖDÜLLENDİRDİ

Dünya Para-Tekvando Şampiyonası’ndan altın ve gümüş madalya alarak şehrimizi gururlandıran Serkan Serpici ve Mahmut Bozteke’yi Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir altınla ödüllendirdi. İl Müdürü Ökkeş Demir’i makamında ziyaret eden milli Taekwondocular desteklerinden dolayı Demir’e teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Demir ise, “Gaziantep olarak bir kez daha sporcularımızla gururlandık. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil eden bu sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm antrenör arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum. Temennimiz 2020 Olimpiyatları’nda da ülkemize ve şehrimize madalya yağmurunun yaşanmasıdır” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ