Benim babamın gözü ön seçim olmadı diye açık gitti. Ben Umut Yılmaz olarak yüreğimi ortaya koyuyorum. benim arkamda durun, Gaziantep'te ön seçim hep birlikte yapalım yaptıralım, milletvekili sayımızı 5-6'ya çıkaralım. Meclis üyelerinin sayısını artıralım. 3 belediyemizin burçlarına şanlı CHP bayrağımızı hep birlikte dikelim" dedi.

MEVCUT İLÇE BAŞKANI ADAY OLMAYACAK

Umut Yılmaz'ın ilçe binasında yaptığı adaylık açıklamasına mevcut ilçe başkanı Hasan Nesanır'da katıldı. Nesanır, Umut Yılmaz lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.Yılmaz da, Nesanır'a teşekkür ederek, "Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilk defa bir seçim sonucunda hiçbir kimse kazanmayacak kazanan tek kişi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Ben konuşmama başlamadan önce sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kötü bir durumdayken, örgüt başsız kalmışken elini değil, yüreğini taşın altına koydu, başkanlığa talip oldu ve bu güne kadar getirdi. CHP hiç bir zaman çalışanı unutmaz CHP hiç bir zaman emeği unutmaz kendisine bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.

ADLİYELERDE SABAHLADIM

Yaklaşık 11 yıldır Gaziantep'te avukatlık yaptığını belirten Yılmaz, "Partinin geçmişinden gelen partiyi tanıyan partililiği ve Particiliği bilen biriyim. Her Seçim döneminde Avukat olmam sebebiyle Partim tarafından verilen görevi en iyi şekilde yaptım çoğu zaman adliyelerde sabahladım. Uzun zamandan bu yana ailemiz ile birlikte siyaset yapmaktayım, CHP Şehitkamil ilçesinde bir dönem ilçe yöneticiliği yaptım siyasetten hiçbir zaman kopmadım. Taraf olduğumuz seçimlerde, kazandığı seçimler oldu, ama hiçbir zaman partimize küsmedik kimseye saygısızlık yapmadık. Cumhuriyet Halk Partisi'ne borcumuz olduğunu biliyorum borcumu ödemek istiyorum. Rövanşist duygularla aday olmadım ancak 99 yılındaki seçimleri hiçbir zaman unutmadım. Şehitkamil Belediyesi'nin burçlarına 6 Oku, CHP bayrağını dikmek benim boynumun borcudur" dedi.

SÜREKLİ BASINDA YER ALACAĞIZ

İlçe başkanı seçildiği takdirde alacağı her kararı örgüte danışarak alacağını belirten Yılmaz, "Tüzük gereği her iki ayda bir genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yapacağız, gündemi takip edeceğiz, sürekli basında yer alacağız. Siyasetin kapalı kapılar ardında yapılmasına müsaade etmeyeceğim, kim bunu denemeye kalkarsa oyununu bozacağım, o kapıyı kırıp atacağım, onu ifşa edeceğim. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Ben babamın oğluyum, babamın siyasetteki tüm doğrularını biliyorum, o doğrulardan taviz vereceğimi kimse benden beklemesin ama ben babamın yanlışlarını da biliyorum. Bu yanlışları da kimse benden yapmak yapmamı beklemesin, böyle bir taleple kimse yanıma gelmesin. Benim babamın gözü ön seçim olmadı diye açık gitti ben Umut Yılmaz olarak yüreğimi ortaya koyuyorum. benim arkamda durun, Gaziantep'te ön seçim hep birlikte yapalım yaptıralım, milletvekili sayımızı 5-6'ya çıkaralım. Meclis üyelerinin sayısını artıralım. 3 belediyemizin burçlarına şanlı CHP bayrağımızı hep birlikte dikelim" diye konuştu. Yılmaz, masa başında il degelesi yapılmasına da müsaade etmeyeceğinin altını çizdi. Haber Merkezi