2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Ankara en başarılı il olurken, Hakkari ise en başarısız il oldu. Geçtiğimiz yıl YGS'de 66. sırada olan Gaziantep ise, bu yıl iki puan yükselerek 64. sırada yer aldı. Gaziantep'in sıralamasını yeterli bulmayan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, "64. sıra için iyi diyemeyiz. Başarılı olmak için çok çalışmalıyız" dedi.

SONUÇ İYİ DİYEMEYİZ

Gaziantep YGS'de bu yıl da istenilen başarıyı yakalayamadı. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, geçtiğimiz yıla gören iki puan düşerek, 64. sıraya yerleşen ilimizde, bu düşüşün devam etmesi temennisinde bulundu. Serin, YGS sonucunu değerlendirerek, "64. sıra için iyi diyemem. Çalışmaya devam edeceğiz. Bu sene iki puan düştük ancak bu yeterli değil. Bu oranı daha da düşürmeye çalışacağız. Başarılı olmak için çok çalışmalıyız" dedi.

Ekrem Serin, toplam ortalamada 64. sırada olduğumuzu ancak, 6 puan türüne bakıldığında bazı puan türlerinde daha da başarılı olduğumuzu sözlerine ekledi.

8 BİN KİŞİ SIFIR ALDI

ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2013 yılında yapılan YGS'de 8 bin kişinin sıfır aldığını söyledi. Demir, 234 adayın sınavının da geçersiz sayıldığını, sınavın sorunsuz ve kurallara uygun gerçekleştiğini belirtti. Demir, 8 bin 586 adayın sıfır çektiğini açıkladı. Demir'in açıklamasına göre 809 aday Türkçe, 6 aday sosyal bilimler, 2 bin 417 aday matematik, 91 aday fen bilimleri sorularının tamamını doğru cevapladı.

BİRİNCİLER ANKARA VE İSTANBUL'DAN

ÖSYM Başkanı, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 24 Mart 2013 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2013-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1 milyon 805 bin 125 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personelinin sınavın yapıldığı tarihten bu yana 24 saat büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 1 Nisan 2013 tarihinde açıklama aşamasına getirdiği belirtildi.

KİLİS İLK 10'A GİREMEDİ

YGS'de, birinci Ankara olurken, Ankara'yı sırasıyla Karabük, Denizli, Aydın, Isparta, Kırşehir, Eskişehir, Antalya, Burdur ve Karaman izledi. Geçtiğimiz yıl en başarılı 10 il arasında yer alan Kilis, Yalova, Uşak ve Kayseri bu yıl ilk 10'a giremezken Karaman, Denizli, Eskişehir ve Antalya bu yıl en başarılı 10 il sıralamasında listeye girdi.