Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın ilki 23 Mart 2014 tarihinde tüm yurdumuzda ve dış temsilciliklerimizde yapılacaktır.
Konuyla ilgili olarak ilimiz dahilinde tüm hazırlıklar sürdürülmekte, sınav güvenliği ve huzuru bakımından alınması gereken tedbirler ÖSYM İl Temciliği tarafından koordine edilmektedir.
23 Mart 2014 Pazar günü sabah saat 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerimiz açık bulundurulacak, kimliğini kaybeden veya değiştirmesi gereken adayların nüfus cüzdanlarını temin etmeleri sağlanacaktır.
Sınava girecek öğrencilerimizin geleceklerine önemli yön verecekleri bu sınavın, her türlü endişeden uzak bir ortamda ve sükûnet içerisinde gerçekleşmesi bakımından alınan tedbirlere halkımızın riayeti önem arz etmektedir.
Bu kapsamda 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri nedeniyle, yoğun bir kampanya sürecinde olan siyasi partilerimizin, özellikle 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak sınavın, gürültüden uzak bir atmosferde gerçekleşmesi ve öğrencilerimizin sınav dikkatinin dağılmaması için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyor, sınava girecek tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.”