Ne yazık ki her dönemde belediye meclislerinin en çok yoğunlaştığı konu, genellikle büyük rantlar karşılığında yapıldığı bilinen imar değişiklileridir. Belediyeler, artan nüfus karşısında yetmeyen fonksiyonları geliştirmek ve iyileştirmek için çalışırken, bir taraftan da kendi elleri ile yaptıkları imar tadilatları ile yeni sorunlar yaratmayı sürdürmektedirler. Yapılan her imar değişikliği, tabii ki mevcut alanda nüfus yoğunluğunu ve buna paralel olarak altyapı ve donatı alanları ihtiyacını getirmektedir. Bu da genellikle mümkün olmadığı için, tadilat yapılan alanda ve çevresinde yaşamı zorlaştırmaktadır.Mesela Primemall AVM çevresindeki yapılaşmalar daha hayata geçmeden, şu anda trafiğin nasıl felç olduğunu görmekteyiz. Eski Fuar alanına yapılan alış veriş merkezinin yarattığı sorunları çözmek için yıllardır uğraşılmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi, Kamil Ocak stadyumu yerine yapılması düşünülen 5.000-10.000 insanın gelebileceği Cuma camii fikri ile ve yapılmakta olan Panorama Müzesi ile orada daha neler yaşanacağını düşünemiyorum. Gelecek nesiller bu kaosu yaratanlara ne diyecekler?PROF. JANSEN'İN KEMİKLERİ SIZLARŞehrin imar planları yapılırken, orada yaşayacak nüfus ve buna göre alt yapı, yol, su, elektrik, okul, camii, yeşil alanlar tespit edilir. Bu şekilde sağlıklı, medeni ve kolay bir yaşam öngörülür. Genellikle şehrin dokusuna uygun alanlarda tanzim edilen yeşil alanlar ise, her kent için yaşam anlamında en değerli yerlerdir. GAZİANTEP 100. YIL PARKI bunun en güzel örneklerindendir. Bu park alanı, Alleben deresi yatağında ve oluşan rüzgar koridoru ile şehircilik anlamında kent içinde sürekliliği devam eden bir park olarak, Dünya’ da en güzel yeşil alan örneklerindendir. Alleben deresi ve çevresi Prof. Hermann Jansen (1938) tarafında yapılan Gaziantep’in ilk imar planından bu yana, kentin yaşam damarı kabullenilmiş, korunmuş ve kentin kimliğinin bir parçası olmuştur. Gaziantep’liler burayı günlük yaşamda vazgeçilmez bir alan olarak benimsemiştir.Özellikle son zamanlarda Gaziantep’teki yeşil alanlarla ilgili uygulamaları endişe ile izlemekteyiz. Ne yazık ki her gelen belediye, bu parka gözünü dikmekte ve yaptığı yanlış uygulamalarla, bu alanları talan etmeyi sürdürmektedir. *Şimdi aramızda olmayan rahmetli Prof. Jansen'in bu yapılanlardan sonra mutlaka kemikleri sızlayacaktır..
Demokrasi meydanından başlayarak Alleben göleti’ne kadar uzanan bu park, önce Sanko Alışveriş Merkezi ve parkın içerisine yapılan sözde küçük(!) sosyal alanlarla parçalanmış ve sürekliliği kesintiye uğratılmıştır. Doğa Koleji ve çevresindeki yapılaşmalarla da süreklilik tamamen yok edilmiştir. Maalesef bu parkın bütünlüğünün ve sürekliliğinin bozulması, hem Gaziantep ve Gaziantepliler için, hem de Dünya mirası olarak, telafi edilemez büyük bir kayba dönüşmüştür.Bu şehri yönetenler, 100.YIL PARKI nın önemini ve insanlık için değerini kavrayabilseler, oraya bir mabet gibi sarılırlar. Bu gün 100.YIL PARK alanında bulunan Metro Market arkasındaki yeşil alan imara açılarak, yeşil alan kapsamında planlanan bu yere hızla dikilen sayısız binalarla büyük bir kaosa yol açılmaktadır. Bu uygulama ile 100.YIL PARKI nı bir kez daha parçalayarak bu kente ve kentliye karşı büyük bir hata yapılmıştır.

Bir sorun çözülemiyorsa bırakın kalsın. Zaman, en iyi çözüm ilacıdır. İlle çözeceğim diye, birilerine rant sağlamak amacıyla memlekete ihanet edilmemelidir.MEVCUT YEŞİL ALANLARI KALDIRILIP BAŞKA YERE YAPIYORUZ DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR

Şimdi de Doğa koleji karşısından başlayarak yeni yapılan Ahmet Şireci bulvarı boyunca devam eden 100. YIL PARK alanının yok edilmeye çalışıldığını ibretle gözlemlemekteyiz. Yapılaşmalar için uyarılar yapıldığı halde, maalesef yöneticilerin üç maymunu oynanmaya devam ettiğini üzüntü ile izlemekteyiz.Belediyeler, tabii ki her zaman şehrin gelişimini göz önüne alarak yeni yeşil alanlar açmak zorundadır. Ancak bu açılan alanlar, belediyelere mevcut alanları yok etme hakkını vermez. “Efendim biz bir metrekare yerine bin metrekare yeşil alan açtık, bir ağaç yerine bin ağaç diktik, yeşil düşmanı değiliz” deme hakkına hiç kimse sahip değildir. Çünkü her yeşil alan, etki alanının ihtiyacına göre planlanmıştır. Başka yerde yapılan yeşil alan, mevcut yerdeki yaşamı kolaylaştırmaz. Mevcut yeşil alanlar, rant uğruna takasla talan edilemez.Allah aşkına lütfen bu memleketin ve çocuklarımızın geleceğini düşünün. Gözü doymaz insanları doyuramazsınız. Onun için gelin, geçmiş belediyelerin telafisi mümkün olmayan, yaptıkları bazı yanlışlar gibi, sizler de göz göre göre bu yanlışlara devam etmeyin. Dileğim, yapılan yanlışlarla değil, herkesi mutlu eden şehre faydalı güzel hizmetlerle ve minnetle anılmanızdır. Unutulmamalıdır ki hiç kimse, öbür dünyaya amelinden başka bir şey götürmüyor.