İlk etapta Android işletim sistemine sahip telefonlara indirilebilen uygulamayla, telefon ve bilgisayarlardan yazılı, sesli ve görüntülü iletişim kurulabiliyor.

AMAÇ DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

Bu uygulama sayesinde piyasada yaygın olarak kullanılan yabancı programlardaki gibi her türlü yazışma, belge, fotoğraf gönderilebildiğini, kişi ve lokasyonun paylaşımı ile videolu ve sesli görüşme yapılabildiğini anlatan firma yetkilisi Nihat Cindioğlu, "Serverimiz (sunucumuz) burada, yabancı bir ülkede değil. Türkiye'nin kontrolü altında. Bu da bizim programın hızını ve güvenilirliğini artırıyor. Hızlı bir şekilde data alışverişi yapabiliyorsunuz. Datamız dışarı gidip geri gelmiyor. 2017'den beri test ediyoruz programı. Güncellemelerimiz sürüyor. 2017'de marka başvurusunu yaptık, 4 Şubat'ta da onayı geldi, tescili yapıldı. Türkiye'de yerli yazılım olarak sadece Kamapp var. Android işletim sistemine sahip telefonlardan indirilebiliyor. Googleplay'den ulaşılabilir. Dışa bağımlılığı azaltmak istiyoruz" diye konuştu.

Şu anda bin 300 aktif kullanıcıya sahip olduklarını anlatan Nihat Cindioğlu, uygulamanın kullanımını Türkiye'de yaygın hale getirmeye çalıştıklarını kaydetti. (AA)