2017 yılında yerli üretim Kuba motor, yerli ve yabancı 30 ayrı motosiklet firması arasından sıyrılarak en çok satış yapan 3 firma arasına girdi.

Kuba Motor’un Yönetim Kurulu başkanı Bekir Müjdeci, Kuba motorin tamamen yerli üretim yapan bir marka olduğunu hatırlatarak, "Üretimini Gaziantep’te gerçekleştirilen Kuba Motor, kendi bünyesindeki Kuba ve RKS markalarıyla gerçekleştirdiği yerli üretim noktasında oldukça hassas, kararlı ve istikrarlı çalışmalarını sürdürüyor. TUİK verileri incelendiğinde dikkat çeken konu ise yerli üretim ürünlerindeki satış başarısında büyük bir paya sahip olan firmamız bu çizgisini her yıl daha da yukarıya taşımaya devam ediyor. 2017 yılı içerisinde B sınıfı sürücü ehliyeti ile 50 cc ve altı ürünlerin kullanılabilmesi ile ilgili yapılan yasal düzenleme ve sigorta fiyatlarının makul fiyatlara çekilmesi sektörün büyümesinde oldukça etkili oldu" dedi.

ELEKTRİKLİ MOTOSİKLETTE ÜRETİM

Genel Müdür Bekir Müjdeci, bu yılki Ağustos ayında ithal etmeye başladıkları elektrikli motosikletlerin 2018 yılından itibaren ünetimine başlayacaklarını belirterek, "Elektrikli motosiklet üretiminde yerli üretime başlayacağız. 2017 yılı Ağustos ayından itibaren ithal edilen elektrikli motosiklet ve bisikletlere uygulanan ek gümrük vergilerinden dolayı elektrikli modellerimizin tamamını 2018 yılı itibariyle Türkiye’de üretmeye karar verdik. Umuyoruz ki yerli üretim noktasında tüm firmalar üretime önem vererek ülkemizdeki istihdama katkı sağlarlar” ifadelerine yer verdi. İHA