Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde kurban satışı yapılan yerlerde terazi ve veteriner kontrolünde sağlık denetimleri yaptı. Denetimleri takip eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da takip etti.

Bu yıl 7 kurban satış noktası ve 14 kurban kesim noktası belirleyen Şahinbey Belediyesi, belirlenen alanlarda aksaklık yaşanmaması için çok sayıda Zabıta ve temizlik görevlisi görevlendirdi. Vatandaşların Kurban Bayramını, temiz ve sağlıklı bir ortamda geçirmesini sağlamak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri veteriner hekimle birlikte terazi kontrolü ve hayvan sağlık kontrolü yaparak, hastalık olup olmadığını denetledi. Bunun yanı sıra kurban kesim noktalarına tankerle su sevkiyatı yapan Şahinbey Belediyesi kurbanlık hayvanların su ihtiyacını da karşılıyor.

EKİPLERİMİZ 7-24 HİZMETTE

Kurban satış noktalarını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurbanlık hayvan satan esnafa ve alıcılarla sohbet etti. Esnafa bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Başkan Tahmazoğlu, sayılı günler kalan Kurban Bayramı öncesinde belediye olarak bütün hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi. Tahmazoğlu, “Bu yıl Şahinbey Belediyesi olarak 7 kurban satış noktası ve 14 kurban kesim noktası belirledik. Bununla birlikte 92 özel kesim noktasına izin verdik. Bu vesileyle birçok noktada kurban kesimini sağlayacağız. Vatandaşlara kolaylık olsun diye kurban satış noktalarına tankerlerle su dağıtıyoruz. Bu yıl 220 bin adet de kurban poşeti hazırladık ve bunların satışını yapıyoruz. Ayrıca veteriner hekimlerimiz kurban satış yerlerinde kurbanlık hayvanların incelenmesi noktasında vatandaşlarımıza destek sağlıyor. Gerek zabıta ekiplerimiz, gerek temizlik ekiplerimiz, gerekse park bahçeler ekiplerimiz 7-24 hizmette. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını rahat geçirmesi, huzurlu geçirmesi tüm Şahinbey Belediyesi ekipleri olarak alandayız, vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” diye konuştu.

BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Kurbanlık almak için satış alanına gelen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, “Belediyemizin yaptığı bu çalışma gerçekten çok güzel. Biz hayvanların sağlığından anlamayabiliriz fakat veteriner kendisi kontrol ederek, problem varsa bunu söylüyor ve hayvanları satıştan çıkarıyorlar. Yaptığı bu hizmetten dolayı Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve belediyemize teşekkür ederiz” diye konuştular. Başkan Tahmazoğlu, ziyaret sonrasında Yeşilevler Mahallesi’nde çocuklara futbol topu ve oyuncak hediye etti. Bayramın 1’inci günüde devam edecek kontrollerde, vatandaşların Şahinbey Belediyesi’ne telefonla ulaşması durumunda hastalıklı olmasından şüphelenilen hayvanların veteriner tarafından kontrol edileceği bildirildi. HABER MERKEZİ