İş dünyasının beklediği teşviklerin ve desteğin AR-GE kanalıyla üreticiye geri döndüğünü kaydeden Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 2006’dan bu yana inovasyon projelerine ağırlık verildiğini ve Gaziantep’in AR-GE desteğini fırsata çevirmesi gerektiğini kayderek, “AR-GE yenilik demek, sanayide yenilenen yenilmez” dedi.

DÜNYA AR-GE DERDİNDE

Dünyanın gelişmiş sanayilerinin tümünde AR-GE’ye önem verildiğini ve rekabet koşullarını inovasyonun belirlediğini aktaran Koçer; “Yenilikçilik dünyanın gündeminde.Biz 2006 yılından beri Gaziantep’te inovasyonun önemine dikkat çekerek projeler geliştirdik. Gaziantepli sanayici de AR-GE konusunda projele üretip, bakanımızın söz ettiği teşviklerden faydalanmalı” şeklinde konuştu.

ROTASI DEĞİŞMELİ

Gaziantep sanayisinin yenilikçi ürünler ortaya koyabilecek potansiyele sahip olduğunu aktaran Koçer; “Sanayicimiz AR-GE projeleriyle yenilikçi ürünler üretip, sektörel çeşitliliği arttırarak dünya piyasasında adından söz ettirmeli” dedi.

FABRİKALAR AR-GE BÖLÜMLERİ AÇMALI

Gaziantepli üreticinin AR-GE’ye bütçe ayırarak bu bölümde gelişim göstermesinin önemine vurgu yapan Koçer; “Yenilenen, yenilmez sözünü çok önemsiyorum. Siz yeter ki yenilenmek isteyin, ortaya bir fikir koyun, her türlü teşvikle üreticinin yanındayız” ifadelerini kullandı. Tuba CANPOLAT