“Bu pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi vatandaşın en temel iki ihtiyacı olan ulaşım ve ekmeğe yapılacak zamları süspanse etmesi gerek” ifadelerini kullandı.

“2020 yılında birçok badireler ve sıkıntılar atlatan Gaziantep halkı maalesef, 2021 yılına da zamlarla birlikte girecek!” diyen Yılmazkaya, “Ekmek ve toplu ulaşım zammının yanı sıra vergi oranlarının da artırılacağı bir yıl daha var önümüzde” dedi.


EKMEK VE ULAŞIM ZAMMI BİRARADA

“Ekmek zammı kararından sonra geçtiğimiz günlerde, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığının toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasına karar vermesi üzerine, 1 Ocak 2021 itibariyle Gaziantepliler maalesef yeni yıla zamlı olarak uyanacak” diyen Yılmazkaya, Pandemi salgının en fazla etkilediği sektörlerin başında ulaşım hizmetlerinin olduğuna dikkat çekti.

ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

“Yolcu kapasitesinin pandemi kuralları gereği kısıtlandığı bir dönemde büyük oranda gelir kaybı yaşayan toplu taşıma esnafı zor günler geçirmekte. Pandemi döneminde bazı esnaflara verilen çok cüzi desteklerin dışında herhangi bir destekten faydalanamayan esnaf çok mağdur. Zaten geçim derdinde olan Gaziantep halkının aile bütçesini zorlayacak olan bu zamlar hele de pandeminin yaşandığı böyle bir zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşa yansıtmamak adına süspanse edilmeli. En doğru uygulama bu olacaktır. Tüm ülkelerinin para birimleri değer kazanırken Türk Lirasının değer kaybetmesi maalesef vatandaşa ve esnafa olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Bu sebepledir ki; Artan döviz kuruyla birlikte yükselen akaryakıt fiyatları ve diğer maliyetlere ek olarak yolcu sayısının kısıtlanması toplu taşıma esnafını bir çıkmaza sürüklemiştir. Zamlarda vatandaşa yansımaktadır! Onun için bu sıkıntılı dönemde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hem vatandaşı hem de esnafı zorda bırakmamak adına bu sürece katkıda bulunması ve yapılacak zamları Gaziantep halkına yansıtmaması noktasında ekonomik dengeyi düzenlemeyle ilgili süreci süspanse etmesi zaruridir” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ