yalnızca kesinleşmiş listede yer alan üyelerin oy kullanacağı seçimlerin şeffaf olacağını belirten Yeni Parti Şahinbey ilçe başkanı Uğur Kalkan, “Bizim için de, genel merkezimiz için de üyelerimizin iradesi esastır” derken Şehitkamil İlçe Başkanı Emrah Sezer de, “Tüm üyelerimizin gönül rahatlığıyla inanacağı, şeffaf ve adil bir delege seçimi gerçekleştireceğiz” dedi.
KALKAN:İLÇE KONGRESİ EKİM AYINDA
Uğur Kalkan tüm üyeleri delege seçimlerine katılmaya davet etti. Kalkan, “Bizim için de, genel merkezimiz için de üyelerimizin iradesi esastır. Üyelerimizin iradelerinin yansıması için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 13 Eylül’de ilçe binamızda delege seçimleri yapılacak. İlçe başkanını belirleme yetkisi; kayıtlı üyelerimizdedir. Üyelerimizin ilçe başkanı adayını belirleyeceği seçim 26 veya 27 Eylü’de yapılacaktır. Resmi olarak belirlenen delegeler de, Ekim ayında yapılacak resmi seçimde ön seçimden çıkan kişiyi ilçe başkanı olarak resmileştireceklerdir” diye konuştu.
SEZER:ŞEFFAF,ADİL VE DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLACAK
Sezer yaptığı açıklamada, delege seçimlerini şeffaf, adil ve demokratik bir anlayışla gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi:”Her üyemizin iradesinin sandığa özgürce yansıdığı, kimsenin kendisini dışlanmış hissetmediği, eşitlik ve güven içerisinde bir seçim süreci yürütmek en önemli önceliğimizdir. Bizim için kazanan ya da kaybeden değil, örgütümüzün iradesi ve demokrasinin gücü önemlidir.”
GİZLİ OY, AÇIK TASNİF
13 Eylül 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ilçe kongresi delege seçimleri ilçe binalarında sabah saatlerinde, çoğunluk sağlanamaması durumunda öğleden sonra saat 13-15 saatleri arasında yapılacak. Seçimler gizli oy ve açık sayım esasına göre yapılacak. Yalnızca kesinleşmiş listede yer alanlar oy kullanabilecek. Meral KINACILAR ERBEKTE





