Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi kent sanayisinde de bazı sorunlar yaşandığını ifade etti. "Yakın zamanda kayıpları telafi etmeye başlayacağız." diyen Ünverdi, "Şu an yavaş yavaş eski günlerimize döndük. Güçlü kapasitemizi ve girişimcilik ruhumuzu kullanarak, artışın kısa zamanda yükselip, kayıpları da yeniden yerine getireceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YOLUMUZA DEVAM EDEÇCEĞİZ

Mayıs ayının, normalleşmenin ilk adımları olduğunu vurgulayan Ünverdi, "Haziran ayında kentimizin ihracatı bir önceki aya göre yüzde 34,3 oranında ihracat artışıyla hızlı bir geri dönüş gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın haziran ayına göre ise yüzde 51,9 oranında, önemli oranda ihracat artışı yaşadık. Dolayısıyla Gaziantep, temmuz ayında da ihracatını artırarak yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

KAYIPSIZ GEÇİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Ünverdi, Gaziantep'in bölge ve ülke sanayisi için önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Kentimizdeki tüm sanayiciler ve sanayi kuruluşları, yoğun şekilde çalışıyor. Biz yıl sonunu kayıpsız olarak geçirmek için çalışacağız. İnanıyorum ki bu konuda da başarılı olacağız. Pandemi sürecinin bizim ilerlememize ve büyümemize engel olmasını, el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Tabi ki sağlımız her şeyin başında geliyor, tedbirleri elden bırakamadan salgınla mücadelemize de devam edeceğiz. Maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere 14 kural çerçevesinde, hem bireysel anlamda hem de işletmelerimiz nezdinde önlemlerimizi alarak ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz."