Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'taki Suriye halkı, Gaziantep Valiliği'nin koordine ettiği yardımlar sayesinde eski günlerine hızla geri dönüyor.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı düzenlenen harekat sayesinde hayatın normale dönmeye başladığı Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, Suriyeliler de sosyal yaşamlarını kurmaya çalışıyor. Gaziantep Valiliği, kentteki sorunları tespit ederek, bunun için gerekli çalışmaları hızlıca başlattı. Valilik koordinasyonunda öncelikle Türkiye'de görevli bir elektrik dağıtım şirketi 10 Eylül'de Karkamış'tan Cerablus'a kademeli olarak ilk elektriği verdi.

BELEDİYE DE ÇALIŞTI

Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesince ilçede 4 ayrı yerde su kuyusu tespit edildi. Yapılan tahlillerin ardından depoda toplanan su, ana şebekeden evlere dağıtıldı. Kurban Bayramı'nda Cerabluslu çocukları unutmayan Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesince oyun parkı kurulmasını sağladı. Valilik daha sonra çocuklara 2 kamyon oyuncak dağıttı. Valilik çalışmalarının yanı sıra başta Türk Kızılayı olmak üzere bölgeye giden insani yardımların koordinatörlüğünü de üstlendi. Suriyelilerin yaşama tutunması için yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasında öncü olan Gaziantep Valiliği, ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere kolaylık sağlamak için çalışmaları yürütüyor. AA