Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Yiğit Gökoğlan'ı transfer etmek istediklerini ve G.Saray'a da Bruma konusunda yardımcı olduklarını söyledi.

Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl, Bruma transferi ile ilgili soruları yanıtladı.

Asıl hedeflerinin Yiğit olduğunu söyleyen Kızıl, "Tabii ki Bruma'yı faydalanmak için almadık. Biz Yiğit'i istiyorduk. Galatasaray Kulübü bize Yiğit için her türlü yardımı yaptı. Biz de onların bir problemini çözdük" dedi. Kızıl; "Bizim yabancı kontenjanımızda boşluk vardı. Yardımcı olmak için Bruma'yı da aldık. Zaten Bruma'yı oynatacak değiliz" şeklinde konuştu.

TFF'DEN BRUMA AÇIKLAMASI

Sezonu kapatmasına rağmen kontenjanda yer açmak için Gaziantepspor’a kiralanması planlanan Bruma’ya vize çıktı. TFF Basın sözcüsü Mete Düren, kendilerine bu yönde başvuru gelmediğini ancak olması durumunda bunu kabul edeceklerini söyledi.

Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren’den Bruma açıklaması...

Düren ‘Bize şu ana kadar müracaat etmediler. Ederlerse kabul ederiz. Eğer 2 kulüp bu konuda anlaşıyorsa bizim kabul etmekten başka bir seçeneğimiz olamaz. Hukuksal açıdan doğru bir işlem olur. Ama etik açıdan doğru mudur? Bu tartışılır’’ dedi.

Galatasaray’ın sözleşmeyi askıya almak gibi bir talebinin de olmadığını belirten Mete Düren, ‘’Böyle bir müracaat olmadı. Zaten böyle bir işlem sözkonusu olamaz. Galatasaray istiyorsa, Bruma’yı elinden kaçırma riskinigöz önüne alarak, sözleşmesini fesheder; ama özel bir protokol koyup, haklarının saklı olduğunu resmiyet altına alır ve bunu kasasına koyarsa birsorun çıkmaz’’ diye konuştu.

Basın sözcüsü Düren, Ünal Aysal ile Yıldırım Demirören arasındaki görüşmeyle ilgili olarak ise “Genel bir görüşmeydi. Ben görüşmede yeralmadım; ama çok özel konuların görüşüldüğünü sanmıyorum. Bu görüşmeyi farklı şekilde yorumlamaya gerek yok” dedi.