Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Yapı denetimi; yalnızca bir yasal süreç değil, aynı zamanda insan hayatını korumanın, şehirlerimizin geleceğini güvence altına almanın ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamanın temel unsurudur.” dedi.

Yunus Kaya Apartmanı’nda karar çıktı
Yunus Kaya Apartmanı’nda karar çıktı
İçeriği Görüntüle

GELECEK KUŞALLAR ÖNEMLİ

Depremlere karşı dayanıklı şehirler inşa edebilmenin yolunun planlamadan inşaata, denetimden kullanım aşamasına kadar her adımda sorumluluk bilinciyle hareket etmekten geçtiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: “Bugün bu toplantı vesilesiyle de 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun’da yapılan güncel değişiklikler, sektöre yansımaları ve uygulamalardaki yeni düzenlemeler detaylı şekilde ele alınacak. Bu toplantıda paylaşılacak bilgiler umut ediyorum ki hem meslek mensuplarımız hem de sektör temsilcilerimiz açısından önemli bir rehber niteliği taşıyacaktır. Her birimizin ortak amacı sadece bugünün değil, gelecek kuşakların da güvenle yaşayacağı şehirler inşa etmektir. Bu amaçta en önemli adımlardan birisi de kuşkusuz yapı denetimidir.”

SUNUM YAPILDI

Yapı Denetim Daire Başkanı Doğan Yorulmaz ise Yapılan yasal düzenlemelerle sektörde yaşanan sorunların %80 oranında çözüldüğünü ve sistemi en iyi hale getirmek için iş birliği içerisinde çalışılması gerektiğini belirtti. Yorulmaz konuşmasına yapı denetim mevzuatında yapılan değişiklikler ile ilgili sunumla devam etti. Yapım Teknolojileri ve Laboratuvar Dairesi Başkan Vekili Hakan Yılmaz da laboratuvar mevzuatında yapılan değişikliklere ilişkin sunum gerçekleştirdi.