Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan personeline “Yangın Eğitimi” verdi. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hedefi yangınsız ve olaysız bir yıl geçirmek.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Denetim Şube Müdürlüğü, kentte bulunan tüm okul, resmi kurum, işletmelere ve vatandaşlara yönelik düzenlediği yangın eğitimleri kapsamında, son olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı ile işbirliği çerçevesinde belediye personellerine 4 gün süreli yangın eğitimi verdi.

GÖRSEL VE TATBİKİ EĞİTİM

İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar tarafından belediye hizmet binalarında ve kendi evlerimizde meydana gelebilecek her türlü yangının söndürülmesi, doğalgaz ve LPG kaçaklarına nasıl müdahale edileceği, yanan bir canlıya nasıl müdahale edilmesi gerektiği, binaların en güvenli şekilde tahliye edilmesi gerektiği, binalarda alınması gereken yangın önlemleri ve yangın söndürme sistemlerinin kullanılması konularında görsel ve tatbiki eğitim verildi.

İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ

İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim salonunda eğitim sunumu ve çeşitli yangın, kaza videolarının izletilmesinin ardından itfaiye eğitim sahasında tatbiki olarak LPG, doğalgaz ve akaryakıt yangınlarına karşı yangın söndürme cihazları ile müdahale uygulaması yapıldı. Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar, “Burada alınan eğitim ile personellerimiz yalnızca çalıştıkları kurumda değil hayatları boyunca karşılaşabilecekleri bu tür yangınlara karşı ilk müdahaleyi öğrenmiş oldular” dedi.

HABER MERKEZİ